Αναστολή επιβολής μέτρων στους συναδέλφους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Καμάρι Θήρας

Newsroom.
12/08/2024 17:33
 
 
 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας:

Μετά από τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Καμαρίου το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως ώστε να εξετάσει πιθανές δράσεις.

Αφού έγινε ενημέρωση του σώματος αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Δήμαρχο Θήρας ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους επιχειρηματίες της εστίασης να προβούν στις νόμιμες ενέργειες για να τακτοποιήσουν πιθανές αυθαιρεσίες.

Η πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα για να σταλεί στον Δήμαρχο είναι :

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση που είχαμε με κύριο θέμα τις διώξεις των συναδέλφων μας στο Καμάρι Θήρας, ζητάμε την αναστολή των ελέγχων για εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου οι συνάδελφοί μας συμμορφωθούν με τις εντολές για τακτοποίηση των χώρων τους όπως θα προτείνει η κανονιστική του Δήμου Θήρας.

Βάσει των πληροφοριών που έχουμε δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να νομιμοποιήσουν παράνομες κατασκευές, προκειμένου αυτές να μισθώνονται για απλή χρήση.

Με τη νέα ρύθμιση λοιπόν, η δυνατότητα αυτή επανέρχεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 ως τελευταία ευκαιρία. Οι παράνομες κατασκευές μπορούν μετά από αδειοδότησή τους να μισθωθούν για απλή χρήση, δηλαδή για ομπρελοκαθίσματα, τραπεζοκαθίσματα κ.λ.π.

Σε καμία περίπτωση οι κατασκευές αυτές δεν θα πρέπει να εμποδίζουν την ελεύθερή πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νομικός Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος Εστίασης κ. Λιγνός Αντώνιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Διαμαντόπουλος Γεώργιος , ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου κ. Συνολάκης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος Οίας κ. Πελεκάνος Αλέξανδρος, και ο Ταμίας κ. Πελέκης Μιχάλης τη συζήτηση παρακολούθησε και το υποψήφιο μέλος κ. Chimenti Gianluka.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*