Σήμερα θα δούμε πως κάνουμε μια ακόμα διάσημη μαρμελάδα χωρίς πικτίνη. Η μαρμελάδα βερίκοκο εύκολη και απίθανη ….
Δείτε και τη συνταγή για μαρμελάδα ροδάκινο, από τις ωραιότερες…
Υλικά:
1.650 βερίκοκα ( καθαρισμένα)
800 γρ. ζάχαρη
Χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένω και καθαρίζω τα βερίκοκα, κομμένα στη μέση, τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, τα αφήνω για μια με δύο ώρες …Βάζω στη φωτιά, μόλις πάρει βράσει χαμηλώνω τη φωτιά κάτω απ’το μισό, ανακατεύω που και που, ξαφριζω, περίπου σε 40′ λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμο….
Έχω έτοιμα αποστειρωμένα τα βάζα και τοποθετώ τη μαρμελάδα…..Αν τα βάζα δεν είναι αποστειρωμένα τοποθετώ στο ψυγείο…..
Καλή Όρεξη!!!
Μικρά Μυστικά για τέλεια μαρμελάδα:
1. Διαλέγουμε ώριμα αλλά γερά φρούτα (αν έχουν υγρά θα σας γίνει νερουλή η μαρμελάδα)
2. Συνήθως η αναλογία φρούτου-ζάχαρης είναι 1 προς 1
(εξαρτάται και από το φρούτο αν είναι πολύ γλυκό ή ξινό)
3. Ιδανική θερμοκρασία για να βράζει η μαρμελάδα είναι 105 βαθμοί.
4. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι φαρδιά και με χοντρό πάτο
5. Αν “πιάσει” ο πάτος της κατσαρόλας, μεταφέρετε σε άλλη κατσαρόλα
6. Βράζετε από 5 λεπτά έως 30 λεπτά ανάλογα τα φρούτα, μόλις βάλετε την ζάχαρη δυναμώνετε την φωτιά και βράζετε άλλα 10 λεπτά
7. Τα βάζα που θα βάλετε την μαρμελάδα θα τα κλείσετε και θα τα γυρίσετε ανάποδα για 24 ώρες.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις