Σύρος: Χελωνάκια Caretta-Caretta στο μώλο του Γαλησσά (Φώτο – video)

Newsroom.
26/08/2024 01:47
 
 
 

Μετά της οδηγίες του ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece και του Nίκου Μανιά απελευθερώθηκαν στην θάλασσα.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν στην παραλία και στον μώλο του Γαλησσά το βράδυ της Κυριακής, όπου αντίκρισαν χελωνάκια Caretta-Caretta.

Πολλά από αυτά βρίσκονταν αποπροσανατολισμένα και εγκλωβισμένα στον μώλο λόγω του φωτισμού.

«Άμεσα μετά την ενημέρωση έσπευσα στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά βρίσκονταν αποπροσανατολισμένα και εγκλωβισμένα στον μώλο λόγω του φωτισμού.
Μετά της οδηγίες του ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece και του Nikos Manias έκλεισαν τα φώτα του μώλου και τα απομακρύνανε με ασφάλεια στην άκρη του λιμενοβραχίονα για την έναρξη ενός υπέροχου και συνάμα δύσκολου ταξιδιού στο ανοιχτό πέλαγος.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχειο Συρου και ο ΑΡΧΕΛΩΝ για την καταγραφή του.
Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για το πρώτο επίσημο καταγεγραμμένο περιστατικό σποραδικής ωοτοκίας στην παραλία του Γαλησσα.
Δεν μπορώ να παραλείψω την αυξημένη ευαισθησία και τα αντανακλαστικά μικρών και μεγάλων πολιτών για την προστασία τους. Τους αξίζουν χίλια μπράβο.» γράφει ο Γιάννης Βουτσινος που ανακοίνωσε και την είδηση στα social media
Σε περιπτώσεις ωοτοκίας και εκκόλαψης θαλασσίων χελωνών είναι χρήσιμη η επικοινωνία με το παρακάτω τηλέφωνο για οδηγίες και καταγραφή.
24ΩΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ: +30 6941 511 511

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*