Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσίασε το σημαντικό έργο του σε συνέντευξη Τύπου

Newsroom.
13/09/2024 00:28
 
 
 

 

Σε συνέντευξη Τύπου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσίασε τον απολογισμό του έργου των τελευταίων ετών, τονίζοντας την πολυεπίπεδη προσφορά του στις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία. Ο πρόεδρος, Γιάννης Ρούσσος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έφερε η οικονομική κρίση και η πανδημία, αλλά και στη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, με το Επιμελητήριο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο, όπως η προώθηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, και η υποστήριξη επιχειρήσεων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ψηφιακής αναβάθμισης.

Ο κ. Ρούσσος τόνισε τη σημασία του οράματος, της στρατηγικής και της συνεργασίας για την επίτευξη αυτών των στόχων, ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων των Κυκλάδων.

Αναλυτικά: 

Σε μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης ο Πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσίασαν το σημαντικό και πολύπλευρο έργο των τελευταίων ετών. Ο απολογισμός περιλάμβανε αναλυτική καταγραφή των πεπραγμένων μιας ιδιαίτερα παραγωγικής περιόδου που σημαδεύτηκε από σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και από μία πανδημία που συνέβαλε άρδην στην μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Όλα αυτά τα χρόνια η έννοια της προοπτικής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και η δημιουργία ενός Επιμελητηρίου μπροστά από την εποχή του ήταν οι βασικοί άξονες κάθε σχεδιασμού και προγραμματισμού, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε το Επιμελητήριο να είναι έμπρακτα έτοιμο και αποτελεσματικό σε κάθε δύσκολη στιγμή, με αποκορύφωμα την πανδημία και την ανατροπή που επέφερε σε όσα γνωρίζαμε έως τότε. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο να σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα με το Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου α) σε θεσμικό επίπεδο, μέσα από επιστολές ή/και παρεμβάσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων για θέματα όπως ενδεικτικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο νησιωτικός Φ.Π.Α. και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, β) σε επίπεδο βελτίωσης υποδομών και ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, όπως για παράδειγμα η πρωτοβουλία για την από κοινού αντιμετώπιση των θεμάτων Υγείας, το δίκτυο Aegean Cuisine, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας ή η διάσωση και ανάδειξη του κτηρίου Πρασσακάκη και γ) σε επίπεδο ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις-μέλη του, όπως είναι τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων μέσω του portal e-kyklades.gr και η συμβουλευτική και υποστήριξη των μελών σε θέματα αναπτυξιακά.

Μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων των ΜΜΕ των Κυκλάδων που συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης, και οι οποίες επικεντρώθηκαν στα εξής ερωτήματα:

Στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος τόνισε πως αυτό που είναι απαραίτητο για να παράξει κανείς έργο είναι:

– Όραμα

– Στρατηγικός σχεδιασμός και αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

– Μια ικανή Διοικητική Επιτροπή που λειτουργεί συντονισμένα και συντεταγμένα.

– Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που παρά τις δυσκολίες βάζει πλάτη, όπου χρειάζεται.

– Ικανά στελέχη που επιλέγονται με αξιοκρατία όχι μόνο για την τεχνοκρατικές τους γνώσεις αλλά και για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα τους.

Σε ερώτηση για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να φτάνουν τα αιτήματα των Κυκλάδων στα κέντρα λήψης αποφάσεων ο κ. Ρούσσος τόνισε την ανάγκη συνεργειών και των συντονισμένων προσπαθειών ενώ αναφέρθηκε στις κομβικές και άριστες συνεργασίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τους κυριότερους φορείς της επιχειρηματικότητας της χώρας, όπως είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και τα μεγάλα Επιμελητήρια της χώρας καθώς και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την προώθηση θεμάτων όπως το Ενδοκυκλαδικό, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τους δημοσιογράφους στην αποκεντρωμένη δομή λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σε τι έχει βοηθήσει αυτή, ερώτηση στην οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε πως δεν αρκεί που το 2020, ωθούμενοι και από τις ανάγκες της πανδημίας, πετύχαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και στα 24 νησιά χάρη στις υψηλού επιπέδου τεχνολογικές μας υποδομές, αλλά είμαστε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με στόχο καταρχάς να πληθύνουμε τις υπηρεσίες προς όλα τα μέλη μας σε όλα τα νησιά και να ενοποιήσουμε τα συστήματα για ταχύτερη εξυπηρέτηση, και μέσα από την ψηφιακή ενοποίηση του γεωγραφικού χώρου να εξασφαλίσουμε την άμεση και συνεχή επικοινωνία με τις επιχειρήσεις-μέλη μας για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Επίσης, στην ερώτηση για το πώς φαντάζεται την επόμενη ημέρα του Επιμελητηρίου, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στη γενικότερη απομάκρυνση των νέων από την ενασχόληση με τα κοινά, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του δικού του συνδυασμού με νέους σε ηλικία και νεοεισερχόμενους στα κοινά συναδέλφους, με όρεξη και όραμα για να κρατήσουν το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ζωντανό.

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των όσων ειπώθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στρατηγικά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περισσότερων από 25.000 επιχειρήσεων-μελών του από 24 νησιά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπόνησε αρχικά ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης στηριζόμενο σε δύο άξονες ανάπτυξης: την εξασφάλιση υλικοτεχνικών υποδομών ικανών να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να γεφυρώσουν το χάσμα και τις ανισότητες που δημιουργεί η νησιωτικότητα και η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό ικανό και επιστημονικά καταρτισμένο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελών.

Με βάση αυτό καταφέρνει έως σήμερα να απαντά σε κάθε πρόκληση και να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών άσκησης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, έχοντας εξασφαλίσει ότι:

-το προσωπικό του είναι άρτια καταρτισμένο και ότι συνεχώς εκπαιδεύεται και ενημερώνεται για τις αλλαγές στη νομοθεσία και τα γραφειοκρατικά θέματα και ως εκ τούτου είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει άμεσα, έγκαιρα και τεκμηριωμένα κάθε αίτημα των μελών σε όποιο νησί κι αν βρίσκονται.

-σε αυτό βοηθά και η λειτουργία γραφείων-συνεδριακών αιθουσών σε άλλα 7 νησιά, εκτός της έδρας στη Σύρο, όπου χάρη στο εσωτερικό σύστημα οργάνωσης κάθε υπόθεση εξυπηρετείται με την ίδια ταχύτητα και αμεσότητα, από όποιο νησί και αν προέρχεται, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της νησιωτικότητας.

Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει κάνει το διάστημα αυτό περισσότερες από 3.700 επιστολές και παρεμβάσεις στα κέντρα λήψεις αποφάσεων για ουσιαστικά θέματα που αφορούν τις νησιωτικές επιχειρήσεις, όπως:

*  Νησιωτικός Φ.Π.Α.: Εάν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα στη νέα οδηγία της Ε.Ε. για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά και από 1/1/2025, αυτό οφείλεται στην άμεση αντίδραση και στις ενέργειες και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μέσω του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης (INSULEUR), όπως έχει αναγνωριστεί και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

*  Ακτοπλοϊκή σύνδεση: για τα θέματα αυτά το Επιμελητήριο Κυκλάδων διά του Προέδρου του, ως εκπροσώπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, είναι ο μοναδικός φορέας που ασχολείται από την πρώτη στιγμή και δίνει διαρκή μάχη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και ειδικά για τις άγονες γραμμές και που συνεχώς θίγει θέματα όπως η ακρίβεια των εισιτηρίων.

*  Μεταφορικό Ισοδύναμο: ένα μέτρο, στην εφαρμογή του οποίου συνέβαλε το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την πρώτη μέρα, το υποστήριξε με ημερίδες ενημέρωσης προς τα μέλη του για τη χρησιμότητα της αξιοποίησης, και στην παρούσα φάση διεκδικεί με συνεχείς πιέσεις προς το Υπουργείο την εξασφάλιση κονδυλίων, τη βελτίωση των διαδικασιών και την επίσπευση των αποπληρωμών.

*  Ψηφιακή σύνδεση ταμειακών μηχανών-POS & Ψηφιακή κάρτα: για τα νέα αυτά μέτρα σε έναν νομό που είναι ανέτοιμος να τα υποστηρίξει (από θέμα υποδομών και κυρίως λόγω έλλειψης internet) το Επιμελητήριο Κυκλάδων έδωσε εν μέσω της σεζόν μια άνιση μάχη που δυστυχώς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

*  Πνευματικά Δικαιώματα: το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεχίζει τον διαρκή αγώνα του για να υπάρξει εξορθολογισμός στην τιμολόγηση και πληρωμή σε έναν και μόνο φορέα των πνευματικών δικαιωμάτων, που με τον τρόπο που ισχύει τώρα ταλαιπωρεί και σε πολλές περιπτώσεις αδικεί τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις Κυκλάδες και των πρωτοβουλιών του που ενισχύουν την ανάπτυξη και την οικονομία:

Υπήρξε καθοριστική η συμβολή του στον συντονισμό και την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας όπου για πρώτη φορά όλοι μαζί οι φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Υγείας και Πολιτική Ηγεσία) κατέγραψαν και συζήτησαν διεξοδικά και με αναλυτικά στοιχεία τα σοβαρά θέματα Υγείας που απασχολούν τον Νομό.

Παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα ανάπτυξης της διεθνούς κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη διοργανώσεις δύο επαγγελματικά ταξίδια εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες (2019 & 2024) για τη διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης των προορισμών, με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών διεθνών εταιρειών ποιοτικής κυρίως κρουαζιέρας που διαθέτουν στόλο ικανό να προσεγγίσει τα λιμάνια των Κυκλάδων.

Υλοποίησε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου την πρωτοβουλία της δημιουργίας του δικτύου Aegean Cuisine, με στόχο τη σύνδεση μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και εστίασης για την προώθηση του συνολικού γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Αιγαίου. Μετά από 4 κύκλους αξιολόγησης εστιατορίων αλλά και προϊόντων, το δίκτυο έχει μητρώο 506 προϊόντων από 101 παραγωγούς των Κυκλάδων που προτείνονται και έχουν το σήμα των «Aegean Cuisine Recommended» καθώς και 190 πιστοποιημένα εστιατόρια-μέλη από 23 νησιά, τα οποία φέρουν το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine» και ανήκουν στις εξής κατηγορίες: Δημιουργική Κουζίνα, Εστιατόριο, Παραδοσιακό Εστιατόριο, Ταβέρνα, Ψαροταβέρνα, Μεζεδοπωλείο.

Υποστήριξε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και συμμετείχε στη συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας για την εγγραφή της Παραδοσιακής Τυροκομίας των Κυκλάδων στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την οποία έχει ακολουθήσει η αντίστοιχη υποβολή αίτησης για εγγραφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της UNESCO.

Ανέλαβε τη διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη του κτηρίου Πρασσακάκη, του πρώτου αστικού νεοκλασικού σπιτιού της νεότερης Ελλάδας, που κτίστηκε το 1834.Το κτήριο είναι έργο του γερμανού αρχιτέκτονα Erlacher που έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της Σύρου (τελωνείο, φάρος, κ.λπ.) και αποτέλεσε το μοντέλο πάνω στο οποίο εκπαίδευσε τους τεχνίτες στο κτίσιμο του νέου αυτού αρχιτεκτονικού τύπου που είχε ήδη κατακλύσει την Ευρώπη. Όταν το Επιμελητήριο αγόρασε το κτήριο, αυτό βρισκόταν σχεδόν υπό κατάρρευση, ενώ χάρη στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και την παράλληλη εργασία διαφορετικών συνεργείων πέτυχε τη διάσωσή του και την ανάδειξή του σε ένα από τα πιο σημαντικά επισκέψιμα αξιοθέατα του νησιού. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλο το έργο συντήρησης και αποκατάστασης ολοκληρώθηκε σε μόλις 4,5 μήνες.

Δημιούργησε έναν μοναδικό συνεδριακό χώρο στη Σύρο, την αίθουσα Βαλμά, που με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και χωρητικότητα 108 θέσεων καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και όλων των Φορέων, Συλλόγων και άλλων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Σύρο (π.χ. Πανελλήνια Ιατρικά & Δικηγορικά Συνέδρια, Πανελλαδική Εκπαίδευση Λιμενικού Σώματος, το διεθνές φεστιβάλ Animasyros φέτος).

Η παραπάνω αίθουσα, σε συνδυασμό με τα γραφεία-συνεδριακές αίθουσες σε άλλα 7 νησιά (Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Τήνο) που διαθέτουν σύστημα τηλεδιάσκεψης με δυνατότητα ταυτόχρονης οπτικοακουστικής παρακολούθησης και ενεργούς συμμετοχής μέχρι 700 ατόμων και με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας που παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσης 1000 επιπλέον απομακρυσμένων σημείων, ταυτόχρονης συμμετοχής και διάδρασης, συμβάλλει ώστε όλα τα γραφεία να λειτουργούν σαν μια επιχειρησιακή ενότητα εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις δυσκολίες της νησιωτικότητας και εξυπηρετώντας κατά συνέπεια σχεδόν του σύνολο των μελών μας διά ζώσης.

Από το 2016 συνδιοργανώνει με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», με στόχο την αξιοποίηση ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού κεφαλαίου της μουσικής μας παράδοσης, του ρεμπέτικου και του Μάρκου Βαμβακάρη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση και ανάδειξη του πλούσιου και μοναδικού πολιτισμού των Κυκλάδων.

Συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Προσαρμογής των νησιωτικών επιχειρήσεων στα Νέα Ψηφιακά Δεδομένα, με αιχμή του δόρατος της Τεχνητής Νοημοσύνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Amazon Web Services για τη δημιουργία του πιλοτικού προγράμματος “Smart Island” στο νησί της Νάξου.

Πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων «Ψηφιακό Οικοσύστημα Επιχειρηματικότητας» με στόχο:

One Stop Shop Εξυπηρέτηση των Επιχειρήσεων και Ψηφιακή ενοποίηση γεωγραφικού χώρου

Άμεση και συνεχής Επικοινωνία με τις Επιχειρήσεις

Οργάνωση και διαχείριση της Σχέσης με τις Επιχειρήσεις

Πελατοκεντρική Λειτουργία και Απλοποίηση Διαδικασιών

Σύγχρονη Ψηφιακή Εικόνα

Ανάδειξη Τουριστικού & Πολιτιστικού Προϊόντος

Ψηφιακές Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Παροχή Εξειδικευμένης Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβουλών

Οργάνωση και διάθεση δεδομένων Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Υλοποιεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το πρόγραμμα Περιφερειακή διάσταση Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για το Νότιο Αιγαίο.

Οι τομείς που αφορά είναι: ο τουρισμός εμπειρίας, η αγρο-διατροφή, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες και οι ανανεώσιμε πηγές ενέργειας (ΑΠΕ),
με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τις καθαρές «πράσινες τεχνολογίες» και το ανθρώπινο δυναμικό να διατρέχουν οριζόντια όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Τέλος, και όσον αφορά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τα μέλη του, τα τελευταία χρόνια:

–   Έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών του με στόχο την παροχή τόσο της υποχρεωτικής από το νόμο εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και Τεχνικού Ασφαλείας, όσο και σε εξειδικευμένα σεμινάρια επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ενισχύουν την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα:
Σεμινάρια ΕΦΕΤ 122 εκπαιδευθέντες σε 359 τμήματα
Τεχνικοί Ασφαλείας 5907 εκπαιδευθέντες σε 267 τμήματα

Αξιοσημείωτη ήταν η ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα για την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προετοιμασία των μελών του για το άνοιγμα την περίοδο του covid. Περισσότεροι από 22.500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα webinar για τα Νέα πρωτόκολλα και τους κανονισμούς Υγιεινής & Ασφάλειας στο χώρο της μαζικής εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων, ενώ περισσότεροι από 6500 από αυτούς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τη λογική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εκπαιδεύτηκαν ένας προς έναν σε αυτό από την ομάδα των στελεχών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.


Συνολικά από την εποχή της πανδημίας και μετά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 60 διαδραστικά webinar με περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες.

–   Επιπλέον έχει εκπονήσει 4 επιδοτούμενα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και πιστοποίησης γνώσεων, εισάγοντας για πρώτη φορά και την εκπαίδευση ειδικοτήτων τεχνιτών για 982 επιδοτούμενους με το συνολικό ποσό των 860.000€.

–   Έχει δημιουργήσει το portal kyklades.gr, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα portal για την επιχειρηματική δραστηριότητα και τον τουρισμό στις Κυκλάδες. Η επιχειρηματική πύλη του portal αυτού προσφέρει στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση σε επιχειρηματικά θέματα με δυνατότητα ηλεκτρονικής διοικητικής εξυπηρέτησής τους, ενώ η τουριστική πύλη παρέχει ολοκληρωμένη προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος του κάθε νησιού και του Νομού και το πιο σημαντικό: δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να προβληθεί στο portal μέσω της δημιουργίας minisite.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας αυτής με πολλαπλά οφέλη, καθώς το 2023 η τουριστική πύλη δέχτηκε 8.100.000 click, ενώ 761.000 επισκέπτες από 185 χώρες περιηγήθηκαν στο περιεχόμενό της που διατίθεται σε 8 γλώσσες.

–   Η ομάδα που ασκεί συμβουλευτικό ρόλο σε αναπτυξιακά θέματα καταγράφει κάθε χρόνο εκατοντάδες ερωτήματα και χιλιάδες μαζικές αλλά και προσωποποιημένες ενημερώσεις.
Ενδεικτικά για το 2023 τα ερωτήματα-υποθέσεις που διαχειρίστηκαν έφτασαν περίπου τα 300, ενώ οι μαζικές και προσωπικές ενημερώσεις ξεπέρασαν τις 33.000.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του έργου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διοικητικής Επιτροπής, τα στελέχη και τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου για τη σκληρή προσωπική δουλειά και την προσήλωση στους στόχους και το όραμα του Επιμελητηρίου.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ολόκληρη την παρουσίαση των πεπραγμένων μπορείτε να τη δείτε εδώ https://heyzine.com/flip-book/35dd9d33be.html

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*