Ο Φίλιππος Φόρτωμας επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Χρήστο Κοντορουχά – Σε υπήνεμο σημείο νοτιοδυτικά της Τήνου το πλοίο με τη συνδρομή ρυμουλκών
Ελεγχόμενη παραμένει, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση με το BLUE CARRIER 2, το οποίο βρίσκεται με τη συνδρομή ρυμουλκών σε υπήνεμο σημείο νοτιοδυτικά της Τήνου, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαπιστώνεται κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.
Για την εξέλιξη της επιχείρησης και το ενδεχόμενο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Λ.Σ. Χρήστο Κοντορουχά, ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, μετέφερε στον Αρχηγό του Λιμενικού τόσο τη δική του ανησυχία όσο και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο θαλάσσιας ρύπανσης, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης και λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Τήνου.
Συνεχίζεται η επιχείρηση
Σύμφωνα με την ενημέρωση που, όπως αναφέρει, έλαβε από τον Αρχηγό του Λιμενικού, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη και, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν διαπιστώνεται κίνδυνος ρύπανσης.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το πλοίο παρακολουθείται στενά, προκειμένου, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί με ασφάλεια σε κατάλληλο σημείο.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας σημειώνει ότι παραμένει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ευχαριστεί τον Αρχηγό του Λιμενικού και τα στελέχη που συμμετέχουν στην επιχείρηση.
Η δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:
Για την κατάσταση του BLUE CARRIER 2, το οποίο βρίσκεται με τη συνδρομή ρυμουλκών σε υπάνεμο σημείο νοτιοδυτικά της Τήνου, επικοινώνησα σήμερα με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Χρήστο Κοντορουχά.
Του μετέφερα τόσο τη δική μου ανησυχία όσο και την εύλογη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο θαλάσσιας ρύπανσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχή επιτήρηση και για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Τήνου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβα, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη και, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν διαπιστώνεται κίνδυνος ρύπανσης. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το πλοίο παρακολουθείται στενά, προκειμένου, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί με ασφάλεια σε κατάλληλο σημείο.
Παραμένω σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της κατάστασης.
Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την άμεση ενημέρωση και συνεργασία, καθώς και όλα τα στελέχη που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή διαχείριση του περιστατικού και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























![Νάξος: «Ν[ο]ηματοδοτώντας το Λαβύρινθο» στον Πύργο Μπαζαίου – Τέχνη, μουσική και χορός για εννέα ημέρες](https://naxostimes.gr/wp-content/uploads/2026/09/Art-of-Life-Collective_Project-Presentation_Naxos-2026-1-530x298.png)







































