Διήμερη περιοδεία Λεονταρίτη σε Πάρο και Αντίπαρο

 
 
 

leontaritis periodeia ioynios 2018 3

Τη διήμερη επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης – συνοδευόμενος από τον έπαρχο Πάρου και πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Κώστα Μπιζά – μετέβη στην Αντίπαρο, όπου παρουσία του δημάρχου Αναστάσιου Φαρούπου και του αντιδημάρχου Γιάννη Βασιλόπουλου, προήδρευσε σύσκεψης στο δημαρχείο του νησιού.
Η πορεία υλοποίησης της Β’ φάσης για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Αντιπάρου, το έργο της ύδρευσης του οικισμού του Αγίου Γεωργίου (για το οποίο η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ωρίμανση των μελετών και την υλοποίησή του μέσω του ΕΣΠΑ), καθώς και η δέσμευση της Περιφέρειας για την υλοποίηση τοιχίου αντιστήριξης στον δρόμο του Αγίου Γεωργίου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη.

leontaritis periodeia ioynios 2018 2

Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι κ.κ. Λεονταρίτης και Μπιζάς παρέστησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου. Εκεί, ο αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιχορήγηση του δήμου από την Περιφέρεια για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.
Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, για τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές της Πάρου θα δοθεί το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ αναφορικά με τα αιτήματα της δημοτικής αρχής για τη χρηματοδότηση υλοποίησης νέων εγκαταστάσεων, δεσμεύθηκε ότι έπειτα από την ωρίμανση των σχετικών μελετών, η Περιφέρεια θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα έργα αυτά να ενταχθούν είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, είτε σε κάποιο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί και εποικοδομητικός διάλογο σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

leontaritis periodeia ioynios 2018 1

Ειδικότερα, υπήρξε ενημέρωση:
*Για τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου (για την υλοποίηση των οποίων η Περιφέρεια διέθεσε 700.000 ευρώ για την Πάρο και 100.000 ευρώ για την Αντίπαρο), με κυριότερα αυτά της ανακατασκευής του γεφυριού στα Μάρμαρα και της διαπλάτυνσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στο γεφύρι στο δρόμο προς Άγιο Παντελεήμονα.
*Για την έγκριση περαιτέρω χρηματοδότησης ποσού 150.000 ευρώ για τη σήμανση, ασφάλεια και διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Πάρου.
*Για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού με χρηματοδότηση ύψους 375.000 ευρώ (συνολικά Α’ και Β’ φάση).
*Για τα υδατοδρόμια.
Τόσο ο κ. Λεονταρίτης όσο και ο κ. Μπιζάς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας και συμφώνησαν αμφότεροι ότι «η συνέργεια ανάμεσα στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, η ουσιαστική αλληλοϋποστήριξη και η διάθεση για αποτελεσματική συνεργασία, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο στην επίτευξη του κοινού στόχου επίλυσης των προβλημάτων».

(φωτογραφίες από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μπιζά στο Facebook)

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*