Σύρος: Άλλαξε όψη η πλατεία του Φοίνικα

 
 
 

plateia foinika

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της πλατείας του Φοίνικα στη Σύρο.

Το έργο ξεκίνησε την τετραετία 2007-2010 από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας, με δήμαρχο τον κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, αντιδήμαρχο τον κ. Μάρκο Πρίντεζη, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Αλέξη Αθανασίου και τα τότε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ποσειδωνίας.
Αρχικά, το έργο περιελάμβανε την ανάπλαση της πλατείας του Φοίνικα και μακροπρόθεσμα τη σύνδεση των αλιευτικών καταφυγίων Φοίνικα – Ποσειδωνίας μέσω πεζόδρομου και ξύλινου διαδρόμου από την πλευρά της θάλασσας ταυτόχρονα με πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου του Φοίνικα και διάνοιξη εναλλακτικού δρόμου από το πίσω μέρος της παραλίας. Η προμελέτη χρηματοδοτήθηκε με 15.000 ευρώ από το Ταμείο του πρώην Δήμου Ποσειδωνίας και παραδόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.
Μετά τον Καλλικράτη (επί ενιαίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης), η τότε διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επέλεξε να αποσπάσει το κομμάτι της πλατείας, προκειμένου να γίνει αυτοτελές το έργο, με αποτέλεσμα η νυν διοίκηση να αναλάβει την εκπόνηση νέας οριστικής μελέτης, τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς, τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και τελικά την υλοποίηση του έργου.
Με δελτίο Τύπου, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε θερμά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Κοσμά, καθώς και τους συνεργάτες του τόσο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση «αυτού του σπουδαίου έργου, όσο και για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν, έτσι ώστε σήμερα η πλατεία του Φοίνικα να είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία συνάντησης και εκδηλώσεων του νησιού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*