2nd MARE FORUM στη Μύκονο για το μέλλον της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας

 
 
 

2ο mare nostrum 2018 1

«Εξερευνώντας το μέλλον από το 2030 και μετά της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας και της θέσης της στον κόσμο» ήταν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου 2nd MARE FORUM, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μύκονο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το συνέδριο προσέλκυσε ένα διεθνές και τοπικό ακροατήριο υψηλού προφίλ (εφοπλιστές, ναυλωτές, εμπόρους, προμηθευτές κεφαλαίων) με στόχο την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων ως προς τις ευκαιρίες του δικτύου και το μέλλον των ναυτιλιακών βιομηχανιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, άνοιξε
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο νησί και επισημαίνοντας πως ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί στόχο της δημοτικής αρχής. Στην ομιλία του, ο κ. Κουκάς τόνισε επίσης, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ναυτιλία για την Ελλάδα και την οικονομία της, όπως ακριβώς και ο τομέας του τουρισμού, στον οποίο – όπως είπε – η Μύκονος προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

2o mare nostrum 2018 2
Επιπλέον, τόνισε πως οι τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας εξελίσσονται συνεχώς και προσαρμόζονται στις παγκόσμιες συνθήκες, γεγονός που δημιουργεί νέους στόχους προς υλοποίηση. «Προς αυτή την κατεύθυνση, η Μύκονος ως παγκόσμιος προορισμός προσπαθεί κάθε χρόνο να εξελίσσεται, να βάζει νέους στόχους (όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου) και να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες της» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*