Επί τάπητος έργα υποδομής της Κιμώλου – Τεχνική σύσκεψη στην Περιφέρεια

 
 
 

leontaritis ventoyris syskepsi erga kimoloy

Η πορεία έργων υποδομών και μελετών στο νησί της Κιμώλου ήταν το αντικείμενο της τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, παρουσία του δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Βεντούρη, της προϊσταμένης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Νομού Κυκλάδων Αδαμαντίας Συμεοπούλου, του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών Λουκά Καραδήμα και του προϊστάμενου του Τμήματος Συγκοινωνιών Κώστα Γιολδάση.

Λιμενικά έργα, έργα και μελέτες οδοποιίας, μελέτες ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού, του βιολογικού καθαρισμού, της επέκτασης του ΧΥΤΑ, η πορεία κατασκευής του έργου της αφαλάτωσης και των αθλητικών υποδομών του νησιού περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της σύσκεψης, με τον δήμαρχο ωστόσο να προτάσσει ως αυξημένης προτεραιότητας την επείγουσα υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού της Ψάθης, όπως και την έντεχνη ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο 5Χ5.
Όσον αφορά στα σημαντικά έργα οδοποιίας του νησιού, Οκτώς – Δέκας και Οκτώ – Καλαμιτσίου οι διαδικασίες ωρίμανσης προχωρούν κανονικά, ενώ για το τμήμα της οδού Αγ. Μηνάς – Λουτρά Πρασσών θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η τοπογραφική αποτύπωση και εν γένει όλη η σχετική διαδικασία για την ανάθεση της οριστικής μελέτης.
«Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου οφείλεται στη στήριξη και την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ολοκλήρωση των έργων θα δώσει νέα πνοή και δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική της Κιμώλου» δήλωσε ο κ. Βεντούρης, χωρίς να παραλείπει επίσης να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη στην κατασκευή του έργου της αφαλάτωσης και την προβλεπόμενη έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*