Ετήσια Λειτουργική Σύναξη της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα (φώτος)

 
 
 

adelfotita anomeriton 2018 4

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ιερούργησε ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, προεξαρχουσών στο κέντρο του Ναού της ιεράς εικόνας της Προστάτιδας και Εφόρου Μυκόνου Παναγίας Τουρλιανής και της τιμωμένης Αγίας Αικατερίνης, στην οποία είναι αφιερωμένο το ένα από τα τρία κλίτη του.

adelfotita anomeriton 2018 3

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, ο αντιδήμαρχος Μυκόνου κ. Αλέξ. Κουκάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Ζουγανέλης, η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου (εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη), η πολιτευτής Κυκλάδων κα Αικ. Μονογιού, η διευθύντρια της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κα Αλησανδράτου, εκπαιδευτικοί και πλήθος των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.

adelfotita anomeriton 2018 5

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής (την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου) προς τα Γραφεία της Αδελφότητας στην οδό Σεπολίων.

Στην κατάμεστη από Μυκονίους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές αίθουσα πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, την οποία προλόγισε η πρόεδρος της Αδελφότητας Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δωρόθεο Β’. Με αφορμή τη δωρεά παραδοσιακής μυκονιάτικης φορεσιάς από την κα Αικ. Μονογυιού προς την Αδελφότητα, ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου μίλησε για την ηρωίδα της Μυκόνου Μαντώ Μαυρογένους.

adelfotita anomeriton 2018 6

Ακολούθως απενεμήθησαν τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία σε 60 αριστεύσαντες Μυκονίους μαθητές και σπουδαστές Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΙ και ΑΕΙ, τα οποία χορήγησαν ο κ. Δωρόθεος Β’, η Ιερά Μονή Τουρλιανής, ο ξενοδόχος κ. Κυριάκος Καλαμαράς και άλλοι φιλογενείς Μυκόνιοι, τους οποίους εκπρόσωπος των βραβευθέντων ευχαρίστησε θερμά.

adelfotita anomeriton 2018 8

Ο δήμαρχος Μυκόνου, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Άνω Μερά στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την Εκκλησία (και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Τουρλιανής, η οποία προσέφερε κτήματα της για να ανεγερθούν το Δημοτικό Σχολείο και σήμερα το Γυμνάσιο Άνω Μεράς, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κλειστό Γυμναστήριο), την Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δίνουν ώθηση στην Άνω Μερά και όραμα για το αύριο.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, η οποία μετέφερε και τις ευχές του κ. Πατούλη.

Στο τέλος, διανεμήθηκε το – από την Ιερά Μητρόπολη εκδοθέν – βιβλίο της διδασκάλισσας του Αρσακείου κας Αικ. Χανιώτη «Οι Ταχυδρόμοι της Μυκόνου».

adelfotita anomeriton 2018 7

adelfotita anomeriton 2018 2

adelfotita anomeriton 2018 1

adelfotita anomeriton 2018 9

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*