Κατάσχεση αλιευμάτων στο λιμάνι της Πάρου

 
 
 

olothourio

Διακόσια πενήντα (250) κιλά αλιεύματα του είδους ολοθούριου (δολώματα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από Φορτηγό Όχημα/επικαθήμενο ψυγείο, από στελέχη του λιμεναρχείου Πάρου, εντός του λιμανιού του νησιού.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τη φόρτωση οχημάτων σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω αλιεύματα αλιεύθηκαν από αλιευτικό σκάφος το οποίο δεν έφερε την προβλεπόμενη άδεια.

Τα ανωτέρω αλιεύματα μετά την κατάσχεσή τους ρίχτηκαν στη θάλασσα, ενώ πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ολοθούριο

Το ολοθούριο, ένας θαλάσσιος οργανισμός, συμβάλει στο φιλτράρισμα των υδάτων σε συγκεκριμένη περιοχή όπου γεννούν τα αυγά τους τα περισσότερα ψάρια της περιοχής. Το ολοθούριο χρησιμοποιείται σαν δόλωμα, ενώ η αλίευση του επιτρέπεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αποκλειστικά και μόνο για την εκμετάλλευσή του ως δόλωμα.

Εν τούτοις, λόγω της αυξημένης ζήτησης του από το εξωτερικό (ειδικά από την Κίνα), τον τελευταίο χρόνο γίνεται εκτεταμένη παράνομη αλιεία του με στόχο το κέρδος. Τα σκάφη που αλιεύουν δολώματα θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ειδικές προς τούτο άδειες.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*