Ανακοίνωση Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων σε νησιά των Κυκλάδων

 
 
 

xionia 29 dekemvrios 2016 4

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Επαρχείων, των δήμων και τις κατά τόπους εθελοντικές οργανώσεις, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων σε Άνδρο, Τήνο και Νάξο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ήδη από τις αρχές του 2018, με μέριμνα της η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε προεγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων με τους εργολάβους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρειας κι έτσι τα μηχανήματα έργου έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν χωρίς καθυστέρηση καθαρισμούς κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου των παραπάνω νησιών.
Το ίδιο θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς το Μητρώο έχει διάρκεια έως 31/12/2019 και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να το επιτείνει έως 31/12/2020. Ας σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις στα υπόλοιπα νησιά, όπως οι προαναφερθείσες, δεδομένου ότι δεν έχει εκδηλωθεί απολύτως κανένα ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Περιφέρειας.
Στο ίδιο δελτίο Τύπου τονίζεται, επίσης, ότι λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων, οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παρακολουθούν όλες τις ενημερώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και τις επίσημες προειδοποιήσεις και συμβουλές που εκδίδονται.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*