Νίκος Λειβαδάρας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Στη νέα αναπτυξιακή πορεία της Σύρου, δεν περισσεύει κανείς»

 
 
 

Την έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» Νίκος Λειβαδάρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, μέλη του Δ.Σ. και τους υπεύθυνους των Τμημάτων του φορέα.

Παρουσία αντιπροσωπείας της παράταξης του, ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε τις αρχές του συνδυασμού του, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας του συνόλου των φορέων του νησιού, ώστε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσης, αλλά και με την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών να χαραχθεί «μια ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης για τη Σύρο» όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
«Στην αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων και δράσεων για τη νέα αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να χαραχθεί στο νησί, δεν περισσεύει κανείς, πολύ δε περισσότερο το Επιμελητήριο Κυκλάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λειβαδάρας, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το Επιμελητήριο «έχει αποδείξει ότι αξίζει να έχει ενεργό και ξεκάθαρο ρόλο ως στρατηγικός εταίρος του Δήμου στους τομείς που ήδη διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία».

leibadaras epimelitirio 2
Από την πλευρά του φορέα, ο πρόεδρος του κ. Ρούσσος παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το Επιμελητήριο ως έναν σύγχρονο φορέα που προσφέρει πολλαπλές και άμεσες χρηστικές υπηρεσίες τόσο στα μέλη του, όσο και στις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Ταυτόχρονα, μίλησε για το εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό έργο που παρέχει, αλλά και για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών και προϊόντων που παράγουν τα μέλη του.
Αφού συμφώνησε ότι μόνο μέσω της συνεργασίας είναι εφικτή η άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, ο κ. Ρούσσος ανέλυσε τις προτάσεις και τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου σε όλους τους οικονομικούς τομείς, ενώ παρουσίασε και το μελετητικό-ερευνητικό έργο του φορέα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη τόσο της Σύρου, όσο και των Κυκλάδων. Τέλος, έκανε αναφορά στις νέες δράσεις του Επιμελητηρίου που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν καθοριστικά την προώθηση των κυκλαδίτικων προϊόντων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*