Σύσκεψη για τη βιωσιμότητα του Νεωρίου

admin
27/10/2015 10:32
 
 
 

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη βιωσιμότητα του ναυπηγείου του Νεωρίου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Α. Νεφελούδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, η διοίκηση και το εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, η Ομοσπονδία Μετάλλου, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Βιομηχανίας, Ενέργειας και Ναυτιλίας.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι προτεραιότητα παραμένει η βιωσιμότητα του ναυπηγείου και συμφωνήθηκε η διοίκηση του Νεωρίου να αποστείλει στο υπουργείο Εργασίας δεσμευτικό περίγραμμα τόσο της πληρωμής των εργαζομένων, όσο και των οφειλών της εταιρείας προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Συρμαλένιο, Συρίγο και Μανιό, ανέλαβαν να προχωρήσουν στον περαιτέρω συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, σε σχέση με τον σχεδιασμό και την επεξεργασία της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, μέσω της οποίας θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του Νεωρίου.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*