Μεγαλύτερα αεροπλάνα για τη γραμμή Αθήνα-Σύρο ζήτησε από την AEGEAN το Επιμελητήριο

admin
05/11/2015 09:38
 
 
 

Αεροπλάνα μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα-Σύρο-Αθήνα ζήτησε από την εταιρεία AEGEAN το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ.

Το Επιμελητήριο ζήτησε να αντικατασταθούν τα αεροπλάνα των 37 θέσεων με αεροπλάνα των 78 θέσεων, καθώς υπάρχει μεν μεγάλη ζήτηση, ωστόσο πολλοί δεν εγγράφονται σε λίστες αναμονής αφού πιστεύουν ότι είναι μάταιο να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια. Έτσι, όμως, σύμφωνα με το Επιμελητήριο «δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, με την αεροπορική εταιρεία να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πραγματικής ζήτησης».

Για τον λόγο αυτό, το Επιμελητήριο προτρέπει τα μέλη του και τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς να μη διστάζουν να εγγράφονται σε λίστες αναμονής, ώστε να λάβει γνώση της ζήτησης η AEGEAN και να επιτευχθεί ο στόχος προς διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του φορέα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Γιάννης Ρούσσος, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Αεροπορική διασύνδεση Σύρου-Αθήνας

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην προσπάθειά του να συμβάλλει ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς τη Σύρο, ζήτησε – μεταξύ άλλων – από την αεροπορική εταιρεία AEGEAN να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη DASH 8-100 χωρητικότητας 37 θέσεων με αεροσκάφη DASH 8 Q400 χωρητικότητας 78 θέσεων, τόσο για τη διάρκεια των συγκεκριμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, όσο και σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν υπάρχει ανάγκη.

Είναι γνωστό ότι ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χρήση των αερογραμμών που συνδέουν Αθήνα με Σύρο, πολλοί από τους πολίτες τείνουν να μην εγγράφονται σε λίστες αναμονής επειδή πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Κατά τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, με την αεροπορική εταιρεία να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πραγματικής ζήτησης.

Καλούμε τα μέλη μας και τους επαγγελματικούς φορείς στη Σύρο που επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς να μη διστάζουν να εγγράφονται σε λίστες αναμονής, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό την ανωτέρα πληροφορία, ώστε να λάβει γνώση της ζήτησης η AEGEAN και να πετύχουμε το στόχο μας προς διευκόλυνση των μετακινήσεων.

 

(Visited 367 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*