Νάξος: Όλα για …την τιμή της πατάτας – Μετά τα 89 λεπτά της ΕΑΣ νέα προσφορά για τους αγρότες από τη «Ναξία Γη»

Newsroom
19/12/2021 13:51
 
 
 

 

Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των αγροτών στη Νάξο και συγκεκριμένα υπέρ των πατατοπαραγωγών οι οποίοι φέτος θα πουλήσουν την πατάτα τους πιο ακριβά από ποτέ.

Μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, η τιμή για την αγορά της πατάτας που είχε ανακοινωθεί από την ΕΑΣ ήταν 72 λεπτά το κιλό για τις χοντρές πατάτες. Το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, το συσκευαστήριο «Ναξία Γη» ανέβασε την τιμή στα 80 λεπτά, με τον συνεταιρισμό να επανέρχεται με νέα τιμή που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στα 89 λεπτά το κιλό.

Η «Ναξία γη» ΥΙΟΙ Α. ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ Α.Ε. επανέρχεται όμως με νέα προσφορά το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και με υπογραμμισμένο το «τοις μετρητοίς», αγοράζει από τους παραγωγούς 88 λεπτά το κιλό της πατάτας.

Όπως αναφέρεται στη νέα προσφορά:

«Προς μεγάλη μας ικανοποίηση η ανακοίνωση μας την 17η Δεκεμβρίου 2021 αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη της τοπικής αγοράς για την περαιτέρω αύξηση της τιμής της Πατάτας Νάξου ΠΓΕ από την ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ.
Στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης της αγροτικής οικονομίας της νήσου η «Ναξία Γη» ανακοινώνει ότι η τιμή για την ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ Π.Γ.Ε. ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ Α ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ διαμορφώνεται εν τέλει ως κάτωθι:
ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ ΠΓΕ Α ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 0,88 ευρώ/κιλό

Η πληρωμή της ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΥ ΠΓΕ θα γίνεται ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ μετά τη διαλογή εκάστης παρτίδας και την έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών».

Η νέα προσφορά της «Ναξία Γης»

Να σημειωθεί ότι πέρα από τα όποια γνωστά προβλήματα των αγροτών, η πατάτα Νάξου φέτος είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της λειψυδρίας. Η ξηρασία ήταν έντονη και οι ζημιές ήταν μεγάλες.

(Visited 1.028 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*