Συναντήσεις Ζαννετίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης ζωοτροφών

Newsroom
29/12/2021 15:08
 
 
 

Σειρά επαφών με υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αυτές τις μέρες στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, στον οποίο προτάθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην υποβολή πρότασης δημιουργίας πλατφόρμας διαχείρισης ζωοτροφών για τα νησιά του Αιγαίου.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με την υπεύθυνη αυτοτελούς μονάδας ανάπτυξης συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΟΠΕΚΕΠΕ κα Όλγα Τζουβάρα, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τα οφέλη της πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προγράμματος Horizon-CL6 2021 Communities-01-02, ενώ συζητήθηκε και η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως εταίρος, μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλες 20 ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Στο σχέδιο της πρότασης αναφέρεται η δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης ζωοτροφών με προσδοκούμενα οφέλη για κτηνοτρόφους, την οργάνωση παραγωγικής ομάδας και βελτίωσης του κλάδου της κτηνοτροφίας, την εξοικείωση με μοντέρνα εργαλεία, την αντιμετώπιση προβλημάτων προμήθειας γεωργικών εφοδίων στα μικρά νησιά, την προετοιμασία για πιθανά σενάρια μελλοντικών ελλείψεων γεωργικών αγαθών, την ευζωία, το οικονομικό όφελος για τους κτηνοτρόφους κλπ.

Η πρόταση θα είναι έτοιμη και θα υποβληθεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, καθώς συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη με υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*