Ψηφιακά η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

Newsroom
18/05/2022 16:38
 
 
 

 

Ψηφιακά θα γίνεται από φέτος η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1059/128553/17-05-2022(Β 2418) απόφαση του Υπουργού, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2022-2023 μπορούν από σήμερα 18 Μαΐου και έως τις 15 Ιουνίου 2022, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ψηφιακή υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ. Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης πατήστε εδώ.

Η απόφαση εφαρμόζεται αποκλειστικά για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 και αφορά αμπελοτεμάχια φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, τα οποία είναι καταχωρημένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και για τα οποία έχουν υποβληθεί ορθά οι δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών που προηγούνται της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα.

Τα μέτρα που αφορά η αίτηση είναι:
α) η εκρίζωση – αναφύτευση,

β) η φύτευση αμπελώνων,

γ) ο επανεμβολιασμός (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων) και

δ) η βελτίωση ορισμένων τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων (υποστύλωση ή κατασκευή αναβαθμίδων).

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η οικονομική ενίσχυση για την εφαρμογή συνολικά των μέτρων εκρίζωσης – αναφύτευσης, φύτευσης αμπελώνων και βελτίωσης ορισμένων τεχνικών διαχείρισης ανέρχεται σε 2.590€, σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές των λιγότερο ανεπτυγμένων περιφερειών. Στην ενίσχυση περιλαμβάνεται και η αντιστάθμιση για την απώλεια εισοδήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα υποστήριξης:
Α. Τηλεφωνικά στους παρακάτω αριθμούς:
*1540 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-17:00).

*210-2124000.

Β. Μέσω αποστολής μηνύματος στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@minagric.gr.

Γ. Μέσω της Υπηρεσίας Ψηφιακών Αιτημάτων.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.