Σταύρος Αραχωβίτης στη βουλή: «Κραυγή αγωνίας» από την ΕΑΣ Νάξου για την παραγωγή της γραβιέρας

Newsroom
27/05/2022 00:46
 
 
 

 

Για άλλη μία φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων στο ότι παρατηρείται έλλειψη της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην αγορά.

Το πρόβλημα αυτό, το οποίο η Ε.Α.Σ. έχει αναδείξει με παρεμβάσεις της στα Μ.Μ.Ε., αποτελεί ουσιαστικά, απόρροια της δυσβάσταχτης πίεσης που υφίσταται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου λόγω των μεγάλων αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα, κ.ά. που τον έχει οδηγήσει σε μείωση του ζωικού του κεφαλαίου και της παραγωγής του γάλακτος.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας σε εισήγησή του προς την Ολομέλεια της Βουλής τη δύσκολη κατάσταση που έχει σήμερα διαμορφωθεί στην ελληνική κτηνοτροφία υπογράμμισε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής «είναι η κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που παρά τις πολλές προσπάθειές της αυτή την ώρα δεν βρίσκει γάλα για να παράξει την περίφημη Γραβιέρα Νάξου».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Αραχωβίτη:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στον τομέα της κτηνοτροφίας είναι η κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Έχουμε το εμβληματικό προϊόν της Γραβιέρας Νάξου που είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και σε λίγο δεν θα υπάρχει πρώτη ύλη για την δημιουργία και την πώληση αυτού του εμβληματικού προϊόντος. Παρά το ότι αυτό το πρότυπο συνεργατικό εγχείρημα, το πολύ σοβαρό εγχείρημα της ΕΑΣ Νάξου έχει κάνει πολλές προσπάθειες, έχει δώσει από ίδια κεφάλαια δάνεια σε παραγωγούς, έχει φέρει ζωικό κεφάλαιο από το εξωτερικό και διάθεση των μελών της, εντούτοις αυτή την ώρα δεν βρίσκει γάλα για να παράξει την περίφημη Γραβιέρα Νάξου».

Δείτε το βίντεο:

(Visited 121 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.