Η Περιφέρεια ενεργοποιεί τους Τομείς Οργάνωσης Εγγείων Βελτιώσεων σε Πάρο και Ρόδο

Newsroom
11/07/2022 15:31
 
 
 

 

Στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντάχθηκαν τα φράγματα των νησιών, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει την αρμοδιότητα για την λειτουργία και εποπτεία των φραγμάτων από τους Δήμους στις Περιφέρειες.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Αρχή – μέσω του τότε Αντιπεριφερειάρχη και νυν εντεταλμένο στον Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη – «έτρεξε» και τα θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία των Τομέων Οργάνωσης Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), προκειμένου να αποκτήσουν προσωρινή διοίκηση και στη συνέχεια νομική, φορολογική και λογιστική υπόσταση, ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα συντήρησης κι επέκτασης των δικτύων άρδευσης.

Με τη συνεχή πίεση και ενασχόληση του ο κ. Ζαννετίδης όρισε προσωρινές διοικήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους και οδεύουν σε γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου, που θα έχει πλέον την ευθύνη λειτουργία των ΤΟΕΒ. Ήδη, η προσωρινή διοίκηση του ΤΟΕΒ Απολακκιάς Ρόδου έχει εντάξει στο δυναμικό της νομική, λογιστική και διοικητική υποστήριξη με τους αναγκαίους υδρονομείς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της καταγραφής των καλλιεργειών από τους αγρότες.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η συντήρηση και επέκταση του δικτύου άρδευσης και σε άλλες γεωργικές περιοχές. Με τις παρεμβάσεις αυτές, η Περιφερειακή Αρχή επιχειρεί αφενός να δώσει τέλος στις προηγούμενες καταστάσεις ανυπαρξίας των τοπικών διοικήσεων και αφετέρου να νομιμοποιηθεί η λειτουργία τους, προκειμένου να ξεκινήσουν παρεμβάσεις συντήρησης κι επέκτασης των δικτύων τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η συνεργασία της Περιφέρειας με τις τοπικές διοικήσεις σε Απολακκιά και Πάρο, αλλά και με τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ τους, είναι σε πολύ καλό σημείο κι έχει ορατά αποτελέσματα τόσο στη Ρόδο, όσο και στην Πάρο.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον πρωτογενή τομέα κ. Ζαννετίδης δήλωσε:
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ με το να έχουν νομική, λογιστική, και διοικητική υπόσταση προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε και να διαθέσουμε πόρους για συντήρηση και επέκταση των δικτύων άρδευσης προς όφελος των παραγωγών για την δραστηριοποίηση και άλλων περιοχών γύρω από τα φράγματα».

(Visited 98 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*