Δημήτρης Καπούνης: «Η κτηνοτροφία αιμορραγεί, να εξειδικεύσουν τα μέτρα»

Newsroom
20/10/2022 12:16
 
 
 

 

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι Νίκος Κατσαρός και Ανέστης Ντόκας παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Πρώτα, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε στην εξάντληση του στοκ Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. και στους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.

Στην συνέχεια, όμως, ανέλυσε διεξοδικά, γι’ άλλη μια φορά, το πώς οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας κι όχι μόνο στενάζουν υπό το βάρος των μεγάλων αυξήσεων σε βασικά για εκείνους είδη (λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια, κλπ) και του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής.

Παρακάλεσε, δε, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, να εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης προς τον πρωτογενή τομέα τα οποία εξαγγέλθηκαν στην πρόσφατη Δ.Ε.Θ., τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτήν την στιγμή η κτηνοτροφία αιμορραγεί!».

Τέλος, επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι «στο μέλλον, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν ούτε γάλα, ούτε κρέας, ούτε πατάτα, να δούμε πώς θα ζήσουμε!», ενώ ανέδειξε και το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών στην Νάξο για τις αγροτικές εργασίες.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*