Δ. Καπούνης: «Δεν βγαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων»

Newsroom
19/11/2022 13:21
 
 
 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εξήγησε αναλυτικά για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος παραγωγής που αυτή έχει προκαλέσει.

«Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος δεν βγαίνουν, έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος. Αρκετοί κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα κοπάδια τους και το επάγγελμα. Στην Νάξο ήδη έχουν κλείσει έντεκα στάβλοι και ως το τέλος του 2022 θα κλείσουν από έξι έως δέκα ακόμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης και πρόσθεσε: «Ο κτηνοτρόφος, για να κερδίσει περισσότερα, δεν σιτίζει σωστά τα ζώα του ενώ αρκετοί τα σφάζουν σε λιγότερα κιλά. Θα υπάρχει έλλειψη σε κρέας και γάλα από τη νέα χρονιά».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε μεσοβδόμαδα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, η Επιτροπή Κτηνοτροφίας της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, της οποίας είναι ο συντονιστής: «Πήραμε κάποιες υποσχέσεις από τον κ. Υπουργό, πιστεύουμε πως θα υλοποιηθούν τον άλλον μήνα κι από εκεί και πέρα διεκδικούμε και άλλα πράγματα».

Τέλος, ο Δ. Καπούνης εξήγησε και πώς μεταφράζονται οι αυξήσεις στο κόστος παραγωγής στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*