Καπούνης στο ΣΚΑΪ: Όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» να δημιουργηθεί και το «καλάθι των κτηνοτρόφων και των αγροτών»

Newsroom
03/12/2022 01:08
 
 
 

 

Για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, στην Νάξο και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του νησιού λόγω της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους παραγωγής μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

«Ο κ. Γεωργαντάς άκουσε τα προβλήματά μας, έδωσε υποσχέσεις και λύσεις, όμως υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη ζητήματα που πρέπει να δούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καπούνης.

Μάλιστα, πρότεινε και το εξής: «Όπως υπάρχει το “καλάθι του νοικοκυριού” να υπάρξει και το… “καλάθι των κτηνοτρόφων και των αγροτών”. Όλα, ζωοτροφές, ενέργεια, κ.λπ., έχουν πάει στα ύψη. Ήδη στη Νάξο έχουν κλείσει έντεκα κτηνοτροφικές μονάδες, ως το τέλος του χρόνου θα έχουν φθάσει τις 18-20».

Την κατάσταση περιέγραψε με τα ίδια, μελανά χρώματα και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος Γιώργος Μαργαρίτης. «Ειδικά αυτός ο μήνας είναι για… υπογλώσσια. 60-70% πάνω είναι τώρα οι ζωοτροφές!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα:

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*