Δημήτρης Καπούνης στην ΕΡΤ: «Να κατέβει στο χωράφι και να ακούσει τον παραγωγό η Πολιτεία»

Newsroom
05/12/2022 20:55
 
 
 

 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Σε διάδραση» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Στις δηλώσεις του, ο Δημήτρης Καπούνης μίλησε για το δυσβάσταχτο βάρος που έχει εναποθέσει στους ώμους του πρωτογενούς τομέα της Νάξου αλλά και της χώρας ολόκληρης, η ακρίβεια και η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. «Δεν αντέχουν άλλο οι παραγωγοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως «θέλουμε περισσότερα, όσα έχει μέχρι σήμερα κάνει η πολιτεία, δεν είναι αρκετά». Ο κ. Καπούνης ζήτησε εκ νέου την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την ανακούφιση των αγροτών και των κτηνοτρόφων (όπως, να επεκταθεί το μεταφορικό ισοδύναμο και στις ζωοτροφές για τα νησιά, και να δοθούν μεγαλύτερα ποσά ως επιδότηση για τα λιπάσματα).

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ κάλεσε την Πολιτεία «να κατέβει στο χωράφι και να ακούσει τον παραγωγό ώστε να καταλάβει τα προβλήματά του», ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι, προσεχώς, στην αγορά «δεν θα υπάρχει γάλα αλλά ούτε και κρέας».

Ακούστε την συνέντευξη του Δ. Καπούνη στην εκπομπή «Σε διάδραση» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ:

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*