Δ. Καπούνης: «Να σταθεί δίπλα σε αγρότη και κτηνοτρόφο η Πολιτεία»

Newsroom
13/12/2022 13:19
 
 
 

 

Η άκρατη ακρίβεια έχει αυξήσει κατά πολύ το κόστος παραγωγής και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου και της υπόλοιπης Ελλάδας είναι σε απόγνωση – την δραματική αυτή κατάσταση περιέγραψε εκ νέου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτή τη φορά μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Alert TV.

«Στη Νάξο έχει μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο, έχουν κλείσει ήδη έντεκα κτηνοτροφικές μονάδες κι ως το τέλος του 2022 θα κλείσουν άλλες έξι με οκτώ. Παράλληλα, έχει πέσει η παραγωγή γάλακτος κατά οκτώ τόνους κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται έλλειψη της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στην αγορά. Επίσης, τα ζώα υποσιτίζονται και τα σφάζουν και πιο νωρίς για να μπορέσει να βγει ο κτηνοτρόφος. Σύντομα, δεν θα υπάρχει στο ράφι ούτε γάλα ούτε κρέας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης.

Ερωτηθείς, δε, για το τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, απάντησε: «Πρέπει η Πολιτεία να κατέβει στο χωράφι και να σταθεί δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με διάφορους τρόπους. Αυτή τη στιγμή ο αγρότης δεν έχει πάρει τίποτα ως επιδότηση από την Πολιτεία! Θα διώξουν όλοι τα ζώα τους, θα κλείσουν όλοι οι στάβλοι! Πώς θα ζήσουμε εδώ στη Νάξο; Θα φύγουν από το επάγγελμα όλοι. Αν δεν θέλουν πρωτογενή τομέα να μας το πουν, να τα παρατήσουμε να φύγουμε!».

(Visited 118 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*