Γιάννης Πολίτης: Το νέο τυροκομείο της Ένωσης είναι το καλύτερο της Ελλάδας

Newsroom
20/03/2023 00:17
 
 
 

 

Για το νέο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το υπό κατασκευή τυροκομείο στην ορεινή Νάξο αλλά και για το εξαιρετικό προϊόν της Ένωσης, τη γραβιέρα ΠΟΠ και τις ιδιαιτερότητές της καθώς και τη συνεργασία του με την ΕΑΣ Νάξου, μίλησε τον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο Καθηγητής Φυσιολογίας Θρέψεως και Παραγωγικών Ιδιοτήτων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου Γιάννης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης διαβεβαίωσε ότι το νέο τυροκομείο της ΕΑΣ είναι το καλύτερο που διαθέτει η χώρα μας και ένα από τα καλύτερα τυροκομεία της Ευρώπης.

«Αυτό που προέχει και αποτελεί στόχο για εμάς είναι να διατηρήσουμε την ποιότητα της γραβιέρας ώστε να παραχθεί ένα προϊόν πολύ υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία και να βελτιώσουμε τις αποδόσεις» τόνισε ο κ. Πολίτης και πρόσθεσε ότι «στόχος της Ένωσης δεν είναι μόνο η Ελληνική αγορά αλλά και η Ευρωπαϊκή και σε κάθε περίπτωση προαπαιτούμενο είναι η υψηλή ποιότητα».

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της ΠΟΠ γραβιέρας της ΕΑΣ ο Καθηγητής σημείωσε ότι το προϊόν έχει «γευστικές ιδιαιτερότητες» που το κάνουν ξεχωριστό και «δεν μπορείς εύκολα να βρεις το ίδιο».

Σε ότι αφορά την πλήρη λειτουργία του νέου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών τυροκομείου της Νάξου, ο κ. Πολίτης είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν πιο προωθημένες δοκιμές, ενώ για δύο ημέρες υπήρξε μεγάλη παραγωγή. «Χρειαζόμαστε ένα μικρό χρονικό διάστημα να “ρεγουλάρουμε” το εργοστάσιο και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του για ένα μικρό χρονικό διάστημα και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει κανονικά» είπε.

Σε ότι αφορά το τυροκομείο στην ορεινή Νάξο ο κ. Πολίτης σημείωσε ότι η Ένωση είναι έτοιμη για τη δημιουργία του και βρίσκεται εν αναμονή της λύσεως κάποιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και δεν έχουν σχέση με την παραγωγική διαδικασία. «Εμείς είμαστε έτοιμοι και αν πάρουμε το “σήμα” να προχωρήσουμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι και το τυρί που θα παραχθεί εκεί θα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών» τόνισε.

(Visited 349 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*