Δ. Καπούνης: «Τελειώνει ο κτηνοτρόφος, αν δεν δώσει σε καλή τιμή το αρνί και το κατσίκι»

Newsroom
29/03/2023 21:40
 
 
 

 

Την μεγάλη ανάγκη των Ναξιωτών κτηνοτρόφων να πουλήσουν σε (όχι πολύ, αλλά) αυξημένη τιμή τα αμνοερίφιά τους τώρα το Πάσχα ώστε να καταφέρουν να κρατηθούν στα πόδια τους τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στο One Channel.

«Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί. Γενικότερα, όλα έχουν ανέβει. Εκτιμώ ότι θα ανέβει και το πασχαλινό τραπέζι, λοιπόν. Οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι θα είναι περίπου 1-2 ευρώ αυξημένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Εάν συμβεί κάτι άλλο και είναι πιο ανεβασμένες, πάει να πει ότι κάποιος αισχροκερδεί. Εάν το προϊόν φύγει από τη Νάξο στα 10 ευρώ, μαζί με τα υπόλοιπα κόστη (λ.χ. μεταφορικά, σφαγείο, κλπ), εκτιμώ ότι ο καταναλωτής θα το βρει στα 12 με 12,5 ευρώ – δηλαδή σχεδόν τα ίδια με πέρυσι», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.

Και συνέχισε: «Έχει μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο γενικά στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορούσαν οι παραγωγοί να συντηρήσουν τα ζώα. Είναι τελειωμένος, λοιπόν, ο κτηνοτρόφος, εάν δεν πουλήσει τώρα σε μια καλή τιμή το αρνί και το κατσίκι του. Επίσης, εάν κάποιοι χασάπηδες και κρεοπώλες δεν σεβαστούν το ότι ο παραγωγός πρέπει να πάρει κι αυτός κάποια χρήματα, τότε τα πράγματα για εκείνον θα είναι πολύ δύσκολα. Δεν μπορεί να κερδίζει πιο πολλά από τον κτηνοτρόφο ο κρεοπώλης».

Ακόμη, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε, για άλλη μια φορά, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να κάνουν εντατικούς ελέγχους ώστε να αποφευχθούν οι «ελληνοποιήσεις» των αμνοεριφίων αλλά και της ξακουστής Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Τέλος, ο Δ. Καπούνης κατέθεσε και την εκτίμησή του για το πώς θα κινηθεί φέτος η τουριστική περίοδος στο νησί μας. «Περιμένουμε ότι θα είναι πολύ ανεβασμένη, πιστεύω πως θα πάει πάρα πολύ καλά, μπορεί και καλύτερα από πέρυσι. Είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε κόσμο. Ήδη έχουμε κρατήσεις και για το Πάσχα, τα περισσότερα μαγαζιά και κάποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν αρχές Απριλίου», ήταν τα λόγια του.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*