Δημήτρης Καπούνης: Σε ένα event φέτος το «Φεστιβάλ Πατάτας» και το «Food Experience Γραβιέρας»

10ο Φεστιβάλ πατάτας
Newsroom
05/08/2023 00:03
 
 
 

 

Μαζί σε ένα event θα διεξαχθούν φέτος το Φεστιβάλ Πατάτας ΠΓΕ και το Food Experience Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή της Πηνελόπης Γκάλιου ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ το event «με ένα πολύ ξεχωριστό θέμα» θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Στην ίδια εκπομπή, ερωτώμενος σχετικά ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε στα φημισμένα προϊόντα της Ένωσης αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροκτηνοτρόφοι του νησιού εξαιτίας της ακρίβειας και της μη ουσιαστικής στήριξης τους από το κράτος.

«Στη Νάξο έχουν κλείσει αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες και η παραγωγή γάλακτος ολοένα και μειώνεται. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Δυστυχώς τον αγρότη δεν τον σκέφτεται κανείς και κανένας δεν συμπαραστέκεται ουσιαστικά στα προβλήματα του. Η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να βρει τρόπους να στηρίξει τους αγροκτηνοτρόφους» τόνισε ο κ. Καπούνης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου επεσήμανε για ακόμα μία φορά το θέμα των παράνομων «βαπτισμάτων» προϊόντων και κυρίως της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον ΣΚΑΪ 100,3:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.292 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*