Λευτέρης Αυγενάκης στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Η καταγγελία του Δημήτρη Καπούνη ελέγχεται από τον Εισαγγελέα» (video)

Newsroom
27/01/2024 00:11
 
 
 

 

Στην κίνηση που πραγματοποίησε προ μερικών μηνών ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης, για να επιβεβαιώσει αλλά και να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα που προκαλούν στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα, που δηλώνουν στρέμματα στο νησί μας χωρίς να τα έχουν στην κατοχή τους και δίχως διασταύρωση στοιχείων, λαμβάνουν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις, στερώντας έτσι χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΕΑΣ.

Ειδικότερα, στο πλατό της εκπομπής βρισκόταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφερόταν στο ζήτημα της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και στα ποσά που πληρώθηκαν φέτος στη βασική ενίσχυση, παραδεχόμενος ότι πράγματι ήταν περί τα 236 εκατ. ευρώ λιγότερα (λόγω συμφωνιών που έγιναν για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν σε χρηματοδοτήσεις υποδομών που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα).

Όπως σημείωσε ο υπουργός και στην κατανομή του υπολοίπου ποσού η απελθούσα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λάθη, προσθέτοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που απομάκρυνε τον πρόεδρο και διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

Οι δημοσιογράφοι του «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργος Παπαδάκης και Μαρία Αναστασοπούλου, επεσήμαναν στον κ. Αυγενάκη ότι ήταν στην δική τους εκπομπή που ο Δημήτρης Καπούνης είχε αποκαλύψει πως είχε κάνει, στις 3 Οκτωβρίου 2023, την σχετική αίτηση, δηλώνοντας 7.661 στρέμματα και είδε να μπαίνει στον λογαριασμό του το ποσό των 16.661 ευρώ (το οποίο άμεσα επεστράφη στον ΟΠΕΚΕΠΕ), ενώ άφησε την αίτηση να υπάρχει, ώστε να μην είναι εφικτό να ξαναγίνει από κανέναν άλλο αίτηση για τις εν λόγω εκτάσεις και αυτές έτσι να προστατευθούν.

«Γνωρίζω το θέμα. Τη συγκεκριμένη υπόθεση την ελέγχει ήδη ο Εισαγγελέας, επειδή δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Πέρα από τις εντυπώσεις, έχει και βάθος αυτή η ιστορία και έχει και ευθύνες ο συγκεκριμένος κύριος», αποκρίθηκε ο κ. Αυγενάκης.

Στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε μία μικρή… παρεξήγηση, καθώς αρχικά δόθηκε από τα λεγόμενα του κ. Υπουργού η λανθασμένη εντύπωση πως ο «συγκεκριμένος κύριος» που «έχει ευθύνες», σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο… Δημήτρης Καπούνης.

Στη συνέχεια, όμως, μετά και από παρέμβαση των παρουσιαστών της εκπομπής που ζήτησαν διευκρινήσεις, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος και αποπέμφθηκε: «Αναφερόμουν στο περιστατικό το οποίο, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, ελέγχεται από τον Εισαγγελέα, καθώς και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ που αποπέμφθηκε, ο οποίος έχει εκ των πραγμάτων ευθύνες. Το περιστατικό ελέγχεται, ενώ ο αποπεμφθείς Πρόεδρος έχει ήδη κληθεί από τον Εισαγγελέα και για άλλα θέματα».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.332 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*