ΕΑΣ Νάξου: Αντιμετώπιση της έλλειψης γάλακτος στη Νάξο με την εισαγωγή 100 Αγελάδων από την Ολλανδία (video)

Newsroom
05/03/2024 16:42
 
 
 

 

Στην Ολλανδία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σχεδιάζει την αγορά περίπου 100 αγελάδων. Ο στόχος είναι η ενίσχυση του Ναξιώτη παραγωγού και της ζώνης γάλακτος του νησιού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πρώτης ύλης για την παραγωγή της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και των λοιπών εκλεκτών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Απευθείας από την Ολλανδία, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Καπούνης, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής μονάδας στη Νάξο.

«Υπάρχουν επιμειξίες στη Νάξο, και η ζώνη γάλακτος του νησιού χρειάζεται ενίσχυση λόγω προβλημάτων με την πρώτη ύλη και την παραγωγή της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.», εξήγησε ο Δημήτρης Καπούνης, προσθέτοντας ότι από την Ολλανδία θα εισαχθούν νέα ζώα, με στόχο την προσθήκη 6 τόνων γάλακτος επιπλέον στην παραγωγή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης τόνισε πως η ενίσχυση της ζώνης γάλακτος και η βελτίωση της παραγωγής αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση. «Διενεργούμε μια ενδελεχή διαδικασία επιλογής των ζώων, βασισμένοι στην εμπειρία μας, για να εξασφαλίσουμε ότι επιλέγουμε τα πλέον κατάλληλα για το μακρινό ταξίδι που έχουν μπροστά τους», είπε.

Ο κ. Καπούνης υπογράμμισε επίσης ότι τα ζώα θα είναι περίπου 25-26 μηνών και ανέφερε την προσδοκία ότι από τα 100 νέα ζώα και άλλα 50 που βρίσκονται ήδη στη Νάξο, θα παράγονται περίπου 6 τόνοι γάλακτος ημερησίως. «Τα ζώα θα νοικιάζονται στον παραγωγό για την ενίσχυση της παραγωγής και της ζώνης γάλακτος», πρόσθεσε.

Κατά το κλείσιμο της σύνδεσης, ο κ. Μαργαρίτης επανέλαβε την έμφαση στο σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος, υπογραμμίζοντας: «Το κρίσιμο είναι να βρέξει. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα ξηρασίας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.775 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*