ΕΑΣ: Ενίσχυση της κτηνοτροφίας στη Νάξο με την άφιξη 100 Ολλανδικών αγελάδων

Newsroom
27/03/2024 22:31
 
 
 

 

Την Τετάρτη το πρωί, στη Νάξο έφθασαν περίπου 100 αγελάδες από την Ολλανδία, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ζώνης γάλακτος και των κτηνοτρόφων του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, από τον στάβλο της Ένωσης στο Αγερσανί. Επισήμανε την προσπάθεια εντάξεως σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία συνεταιριστικού στάβλου με σκοπό την παραγωγή 18-20 τόνων γάλακτος ημερησίως.

Πρόκειται για 96 βελτιωμένες μοσχίδες ράτσας Χολστάιν, περίπου δύο ετών ηλικίας και 6-7 μηνών έγκυες, οι οποίες αναμένεται να εγκλιματιστούν στη Νάξο και να ενισχύσουν την παραγωγή γάλακτος. Ο κ. Καπούνης τόνισε την απόφαση της Ένωσης να ενισχύσει τη ζώνη γάλακτος με την προσθήκη αυτών των ζώων και όχι με αύξηση της τιμής του γάλακτος, με σκοπό την παραγωγή μετά από τρεις μήνες. Επισήμανε επίσης την επιτυχία της απόκτησης αυτών των ζώων λόγω της δυσκολίας της αγοράς.

Σημαντικό είναι επίσης ότι τα ζώα θα δοθούν με ενοικίαση πενταετίας στους παραγωγούς χωρίς καμία χρέωση, ενώ η Ε.Α.Σ. Νάξου θα εξασφαλίσει το γάλα που χρειάζεται για την παραγωγή Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., αντιμετωπίζοντας την τρέχουσα έλλειψη του προϊόντος στα ράφια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 487 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*