Ανησυχία προκαλεί στους κτηνοτρόφους η συμπίεση των τιμών στα αμνοερίφια λόγω του «Καλαθιού του Πάσχα»

Newsroom
27/04/2024 02:08
 
 
 

 

Οι τιμές των αρνιών και των κατσικιών για το Πάσχα συζητήθηκαν εκ νέου, καθώς οι κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μειωμένα κέρδη λόγω της συμπερίληψής τους στο «Καλάθι του Πάσχα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε ζωντανά από τη Νάξο στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι οι τιμές συμπιέστηκαν και τα αμνοερίφια πωλήθηκαν σε επίπεδα που δεν καλύπτουν τα έξοδα των παραγωγών.

Η εκπομπή προηγουμένως επικοινώνησε με ένα κρεοπωλείο στη Γλυφάδα, όπου ένα στέλεχος αποκάλυψε την τιμή αγοράς και πώλησης των αμνοεριφίων, παραθέτοντας τα σημαντικά κέρδη που επιτυγχάνονταν αφού αγόρασε τα αμνοερίφια στα 10 ευρώ και τα πουλάει στα 15,90.

Ο Δημήτρης Καπούνης εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση, επισημαίνοντας την έλλειψη δικαιοσύνης στις τιμές που επιβάλλονται. Υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι πωλούν σε επίπεδα κόστους, ενώ τα προϊόντα τους διατίθενται στο κοινό σε ανώτερες τιμές, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τα κέρδη τους.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ε.Α.Σ. Νάξου, ο κ. Καπούνης αποκάλυψε ότι η Ένωση προσπάθησε να αγοράσει στα 8 ευρώ το κιλό, αλλά λόγω των συνθηκών της αγοράς επέλεξε να προμηθευτεί τα προϊόντα στα 7 ευρώ. Αυτή η απόφαση οφείλεται στην αδυναμία πώλησης στην τιμή που θεωρούν δίκαιη, ενώ οι τιμές πώλησης στο νησί αποκαλύπτουν υψηλότερα κέρδη για τους κρεοπώλες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*