Πόσο πούλησαν οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι τα αμνοερίφια τους και πόσο τα βρίσκουν οι καταναλωτές στην αγορά

Newsroom
30/04/2024 21:32
 
 
 

 

Κτηνοτρόφος Νάξου: «Δεν είναι δυνατόν να πουλάμε εμείς στα 6 ευρώ και ο καταναλωτής να τα αγοράζει στα 16 ευρώ!»

Οι κτηνοτρόφοι της Νάξου πούλησαν τα αμνοερίφια τους για το Πάσχα στα 6 ευρώ, αλλά οι καταναλωτές τα βρίσκουν στα 16 ευρώ στα περιφερειακά κρεοπωλεία στην Αθήνα, όπως τόνισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο Ναξιώτης παραγωγός, Γιάννης Βάβουλας, μιλώντας στο «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Αρχικά, ο Δημήτρης Καπούνης διευκρίνισε ότι η Ένωση είχε στόχο να αγοράσει τα αμνοερίφια στα 8 ευρώ από τους παραγωγούς, αλλά αγόρασε τελικά στα 7 ευρώ, επειδή δεν ήταν εφικτό να τα πουλήσει σε υψηλότερη τιμή.

«Οι κτηνοτρόφοι διαθέσαμε περίπου 15.000 αμνοερίφια και τα πουλήσαμε ακόμη πιο λίγο, στα 6 ευρώ», είπε ο Γιάννης Βάβουλας και πρόσθεσε: «Με την τιμή αυτή, ζημιωθήκαμε. Δεν καλύψαμε ούτε τα έξοδά μας. Αν ο καταναλωτής τα αγόραζε με 9, 9.50, 10 ή 11 ευρώ, θα ήταν καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να πουλάμε εμείς στα 6 ευρώ και ο καταναλωτής να τα αγοράζει στα 16 ευρώ!».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καπούνης εξήγησε ότι οι κρεοπώλες της Νάξου πουλούν τα αμνοερίφια των παραγωγών του νησιού από 10 έως 12 ευρώ, ενώ το κόστος για να τα στείλουν στην Αθήνα ανέρχεται περίπου στα 8 ευρώ. Στην κεντρική κρεαταγορά στην Αθήνα, οι τιμές είναι ίδιες (10-12 ευρώ).

«Δεν γνωρίζω πώς η τιμή… ξεφεύγει στα περιφερειακά κρεοπωλεία», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου και σημείωσε: «Εδώ και έναν μήνα τονίζουμε ότι το προϊόν θα μπει στο ‘Καλάθι του Πάσχα’ και ότι οι κρεοπώλες θα πατήσουν εκεί και θα αγοράσουν φθηνότερα, και ακριβώς έτσι έγινε. Σε κάποια άλλα σημεία της Ελλάδας, τα αμνοερίφια πουλήθηκαν ακόμη και στα 7, 8 ή 8.5 ευρώ, αλλά αυτά ήταν ελάχιστα. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία πήγαν και αυτά. Τα περισσότερα αμνοερίφια, η πώληση των οποίων είχε κλειστεί εδώ και έναν μήνα, δόθηκαν με 6 και με 7 ευρώ. Ελάχιστα δόθηκαν με 8».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 20.138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*