Ένας αγρότης από τη Νάξο στην Agrotica

Agrotica
Newsroom
06/02/2020 15:56
 
 
 

 

Έκθεση τριπλού ρεκόρ αποδείχθηκε η 28η Agrotica, αφού, πέραν των ρεκόρ των εκθεσιακών συμμετοχών και της εκθεσιακής κάλυψης, πέτυχε και ρεκόρ επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το περίπτερο που ξεχώρισε και είχα την τιμή να επισκεφτώ ήταν στον υπαίθριο χώρο Β13 της HELEXPO, στην παρουσίαση του μεγαλύτερου γεωργικού ελκυστήρα, που έχει έρθει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, το Fendt 1050 Vario.

Agrotica

Το «θηριώδες» λαστιχοφώρο τρακτέρ, το μοναδικό που έχει κατασκευάσει έως τώρα η φημισμένη γερμανική φίρμα, χωρίς άρθρωση ή ερπύστριες και με ιπποδύναμη άνω των 500 αλόγων, έκανε την πρώτη ευρεία γνωριμία του με το ελληνικό κοινό κατά το τετραήμερο της φετινής έκθεσης αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού και όπως φαίνεται, κρίνοντας κρίνοντας κανείς από την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στο stand του ομίλου «Kouimtzis SA», επίσημου αντιπροσώπου της Fendt στην Ελλάδα, «έκλεψε» τις εντυπώσεις των επισκεπτών με το επιβλητικό του μέγεθος, αλλά και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Ο συγκεκριμένος ελκυστήρας αγοράστηκε από Ομάδα Παραγωγών στα Γρεβενά. Κατά την παρουσίασή του, ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Ντόμας, εξέφρασε την πίστη του ότι μέσω αυτών των τρακτέρ θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Agrotica

Μηχανήματα για την καλλιέργεια πατάτας

Agrotica

Ένα άλλο περίπτερο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αφορά την καλλιέργεια πατάτας ήταν αυτό που περιελάμβανε μια ευρεία γκάμα μηχανημάτων για την περίοδο μετά σποράς με δυο παρελκόμενα μηχανήματα τύπου φρέζας που σκοπό έχουν 15 και 40 μέρες μετά την φύτευση της πατάτας να περνάνε πάνω από το φυτεμένο χωράφι και να δουλεύουν το χώμα ώστε να είναι αφράτο και να γίνεται καλύτερη κονδυλοποίηση του φυτού για μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή

Αυτό σημαίνει αύξηση παραγωγής στην πράξη 35%.

Αυτό το απέδειξε ένα πείραμα που έγινε από παραγωγό στο οροπέδιο Λασιθίου σε μια πειραματική καλλιέργεια πατάτας.

Agrotica

Στην έκθεση, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το περίπτερο της εφημερίδας agrenda agronews και να συνομιλήσω με τον διευθυντή και εκδότη κύριο Πανάγο γύρω από θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους αγροτες και τους παραγωγούς της Νάξου αλλά και γενικότερα της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά το περίπτερο της εταιρείας λιπασμάτων ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ, συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις καλλιέργειες, τη σωστή λίπανση και διαχείριση των χημικών λιπασμάτων για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Μιχάλης Ρώτας (Αγρότης)

(Visited 5.605 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*