Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες – Τι ανέφερε ο Φ. Ζαννετίδης

Newsroom
24/01/2021 13:51
 
 
 

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των Αντιπεριφερειαρχών πρωτογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον Υπουργό κ. Λιβανό, συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι Γ.Γ. Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας. Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες που πήραν μέρος ήταν οι: Θεόδωρος Βασιλόπουλος (Δυτικής Ελλάδος), Γεώργιος Ζιμπίδης (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Σωτήριος Μπάτος (Κεντρικής Μακεδονίας), Βασίλειος Άμπας (Δυτικής Μακεδονίας), Θωμάς Πιτούλης (Ηπείρου), Γεώργιος Λαδόπουλος (Θεσσαλίας), Σωτήριος Κουρής (Ιονίων Νήσων), Δημήτρης Βουρδάνος (Στερεάς Ελλάδας), Νίκων Τζινιέρης (Πελοποννήσου), Παναγιώτης Κουφέλος (Β. Αιγαίου), Φιλήμονας Ζαννετίδης (Ν. Αιγαίου), Μανώλης Χνάρης (Κρήτης) και Ανδρέας Καραγεώργης (Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Η τηλεδιάσκεψη αποτελούσε ουσιαστικά, μια συνάντηση γνωριμίας, στην οποία τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ υπουργού, υφυπουργών και γενικών γραμματέων με τους αντιπεριφερειάρχες.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε την πρόθεσή του να ενισχύσει το κομμάτι της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Mπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε».

Απευθυνόμενος στους Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Λιβανός μεταξύ άλλων είπε ότι άμεσα θα επισκεφθεί το Υπουργείο ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Την περίοδο αυτή είμαστε στη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου για την διαμόρφωση ουσιαστικά της πολιτικής μας, με κύριους άξονες την προσπάθεια που κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση της πρότασης για τη νέα ΚΑΠ και για τις χρηματοδοτικές πολιτικές εν γένει. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια συνεχή, ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία. Επιδίωξη μας είναι να είμαστε και ο Γιάννης Οικονόμου και η Φωτεινή Αραμπατζή κι εγώ, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια παρά εδώ στο γραφείο».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δυσκολία ανταπόκρισης στις ανάγκες των νησιωτών, στην ενίσχυση του προγράμματος για τους νέους αγρότες και στο υψηλό κόστος παραγωγής που υπάρχει στα νησιά έναντι του κόστους των χερσαίων περιοχών.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*