Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΜέΡΑ25: «Να προστατεύουμε τη φέτα από τους κερδοσκόπους!»

feta 0
Newsroom
18/03/2021 16:01
 
 
 

Καταστροφική χαρακτηρίζει τη νόθευση της φέτας ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΜέΡΑ25, ο οποίος – με ανακοίνωση του – κατήγγειλε την πρόσκαιρη κερδοσκοπία κάποιων που μπορεί να απειλήσει την βιωσιμότητα ολόκληρου του κλάδου.

Επιπλέον, αυτή η νόθευση ανοίγει την πόρτα στις βιομηχανίες του εξωτερικού να διεκδικήσουν την αφαίρεση του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από τη φέτα, πουλώντας το λευκό, αγελαδινό τυρί τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία «φέτα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Στις 9 Μαρτίου εταιρεία εμπορίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξαγωγών αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων από Ελλάδα προς τη Γερμανία, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένης φέτας και συγκεκριμένα σε ποσοστό νόθευσης με αγελαδινό γάλα που κυμαίνεται από 30% έως και 80%.

Η καταγγελία έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς εδώ και τέσσερις ημέρες, με συνημμένα τα εργαστηριακά αποτελέσματα από την ανάλυση των δειγμάτων φέτας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία που παρήγαγε και διέθετε νοθευμένη φέτα, είναι ιδιοκτησία μέλους του ΔΣ της Διεπαγγελματικης Οργάνωσης ΦΕΤΑΣ (ΔΟΦ).

Η φέτα αποτελεί το εθνικό μας προϊόν, το οποίο εποφθαλμιούν πολλές χώρες να ανοίξει και να πωλούν το λευκό, αγελαδινό τυρί τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία «φέτα», όπως η Δανία και η Γερμανία. Η φέτα παράγεται παραδοσιακά με ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, ενώ από την παραγωγή της συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά και αγροτών.

Το να νοθεύουμε μόνοι μας το εθνικό μας προϊόν, αντί να το προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού, είναι καταστροφικό! Τα τερτίπια για πρόσκαιρη κερδοσκοπία κάποιων ολίγων μπορεί να στοιχίσουν τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου, δίνοντας πάτημα στις ξένες βιομηχανίες να διεκδικήσουν την αφαίρεση του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από τη φέτα!

Το ΜέΡΑ25 θα φέρει το θέμα στη Βουλή άμεσα, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση και καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει άμεσα κινήσεις προς την κατεύθυνση σκληρών κυρώσεων προς τους υπαίτιους, όπως η αφαίρεση του κωδικού ΠΟΠ και η επιβολή παραδειγματικού προστίμου!

(Visited 45 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.