Ενίσχυση δεξιοτήτων αμπελουργών-οινοποιών, μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Newsroom
07/04/2021 2:44
 
 
 

Με τον Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου συναντήθηκε σήμερα η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, νησιώτες αμπελουργοί (οινοποιοί στο σύνολό τους) θα μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές, όπως αυτές εξελίσσονται, ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή των νησιών με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επίσης, η εκπαίδευση θα επεκτείνεται και σε θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης οινοτουρισμού.

Η εκπαίδευση θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, σε μια προσπάθεια συνεχούς ενδυνάμωσης και στήριξης των ανθρώπων του αμπελιού και του κρασιού των νησιών.

(Visited 139 times, 1 visits today)