Προς ένταξη στο Μητρώο Προστατευόμενων Προϊόντων το αρνί και το κατσίκι Νάξου

Newsroom
17/05/2021 17:02
 
 
 

 

Ανάμεσα στα εννέα προϊόντα που περιμένουν την έγκριση για να συμπεριληφθούν στο Μητρώο Προστατευόμενων Προϊόντων βρίσκονται το αρνί και το κατσίκι Νάξου.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, έκανε γνωστό πως ήδη έχουν πιστοποιηθεί 13 προϊόντα για υποβολή φακέλου πιστοποίησης (εκ των οποίων τα τέσσερα προέρχονται από τις Κυκλάδες), ενώ ακόμη 9 βρίσκονται στο διερευνητικό στάδιο για έγκριση.

Τα 13 εγκεκριμένα προϊόντα είναι:

*Λεμόνι Άνδρου.

*Μέλι Κυκλάδων.

*Λιαστή ντομάτα Κυκλάδων.

*Βελανίδι Κέας.

*Μέλι Ρόδου.

*Κουλούρες Καρπάθου.

*Κουλουρία Αρχαγγέλου.

*Σπινιάλο Καλύμνου.

*Κολιός Λέρου.

*Γλυκοπατάτα Αστυπάλαιας.

*Σκόρδα Καλαβαρδών.

*Συμιακό γαριδάκι.

*Ντομάτα Κω.

 

Τα, υπό ένταξη, προϊόντα είναι:

*Κουφέτο Μήλου.

*Κατσίκι Νάξου.

*Κατσίκι Αμοργού.

*Αρνί Νάξου.

*Αρνί Αμοργού.

*Λάδι Κω.

*Σιτάρι Ρόδου.

*Βερίκοκα Αφάντου.

*Φράουλες Παραδεισίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στη συμμετοχή παραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και τη στήριξη αυτών των παραγωγών από την Περιφέρεια.

Ήδη στην διαδικτυακή έκθεση του Λονδίνου (17-19 Μαΐου) θα πάρουν μέρος 8 εκθέτες από Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο, Ρόδο και Κω, ενώ παράλληλα γίνονται οι προεργασίες για την συμμετοχή στην έκθεση Foodexpo (14-18 Ιουνίου), στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 εκθέτες από 8 νησιά. Το προσεχές διάστημα θα ανοίξει και η πρόσκληση για την συμμετοχή στην έκθεση Anugka της Γερμανίας(14-16 Οκτωβρίου), στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει φυσική παρουσία.

Τέλος, ο κ. Ζαννετίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που κάνει η Υπηρεσία της Περιφέρειας για την εξοικονόμηση ύδατος από τους καλλιεργητές και για την ανάγκη επιδότησης των παραγωγών που έχουν πληγεί από την ανομβρία των τελευταίων μηνών.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*