ΣΥΡΙΖΑ: «Χωρίς ρευστότητα και χρηματοδότηση ο αγροτοδιατροφικός τομέας»

Newsroom
01/06/2021 17:59
 
 
 

Ερώτηση για την έλλειψη ρευστότητας και την απουσία χρηματοδότησης του αγροδιατροφικού τομέα συνυπέγραψε μαζί με άλλους 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μια πρωτοφανή στέρηση πόρων για τον αγροτικό τομέα και αυτό αποτελεί καθολικό σχεδόν φαινόμενο και διατρέχει όλες τις πηγές ενισχύσεων αλλά και χρηματοδότησής του.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «την χρονιά της πανδημίας η Κυβέρνηση της ΝΔ επεφύλαξε για τους αγρότες και τη μεταποίηση:

*Πρωτοφανείς αστοχίες και καθυστερήσεις, χρωστούμενα και αποκλεισμούς στην καταβολή των ενισχύσεων που οι αγρότες είχαν να δουν εδώ και χρόνια.

*Την προοπτική νέων προσκλήσεων των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή ενώ οι πληρωμές των σχεδίων βελτίωσης, δηλαδή του πλέον αναγκαίου μέτρου για τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό, με τόσο σημαντικούς πόρους και μόχλευση, από παράταση σε παράταση.

*Πενιχρούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον αγροδιατροφικό τομέα.

*Συνεχή περιορισμό των διαθέσιμων ενισχύσεων λόγω COVID-19 που αφήνουν εκτός πολλούς και σημαντικούς κλάδους, ενώ ταυτόχρονα δεν κατάφεραν να διαθέσουν ούτε καν τα υπόλοιπα 72 εκ.€ από τα 150εκ.€ που διατέθηκαν το 2020 για την πανδημία.

*Αναξιοποίητους τους πόρους του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θεσπίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

*Ακόμη και η παροχή ρευστότητας μέσω της Κάρτας του Αγρότη περιορίστηκε χάρις στα λάθη και τις αστοχίες του ΥπΑΑΤ!».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*