«Ήλθον, είδον και απήλθον» ο Κικίλιας στη Νάξο

Newsroom
24/04/2021 01:06
 
 
 

 

Ήταν επίσκεψη express όμως κάτι θα μπορούσε να αποκομίσει η Νάξος από αυτή. Ο λόγος για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Νάξο την Πέμπτη που ήλθε, είδε και απήλθε… και κανείς όπως φαίνεται δε του έθεσε (φανερά τουλάχιστον) τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες.

Και να ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Στο νοσοκομείο (ή Κέντρο Υγείας;) του νησιού έχει παραχωρηθεί μία έκταση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (το είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου από το Φιλώτι) με σκοπό την επέκταση του νοσοκομείου. Άραγε το έλαβε κανείς σοβαρά υπόψη στο νησί; Κι αν ναι, τι ενέργειες έχουν γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το «έργο»; Ο κ. Κικίλιας τι είπε; Ή μήπως δε ρωτήθηκε από κανένα;

Στο νοσοκομείο (ή Κέντρο Υγείας;) περιμένουμε εδώ και χρόνια να λειτουργήσουν τα χειρουργεία. Άραγε θα λειτουργήσουν ποτέ; Κι αν ναι, τι ενέργειες έχουν γίνει; Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε; Τι είπε; Δεσμεύτηκε για κάτι;

Περιμένουμε επίσης εδώ και χρόνια να λειτουργήσει η μονάδα τοκετών. Τι είπε γι αυτό ο Υπουργός κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο (ή Κέντρο Υγείας;) Νάξου.

Τι θα γίνει τελικά με την αυτονόμηση του νοσοκομείου (ή Κέντρου Υγείας;). Ρωτήθηκε ο Υπουργός; Τι απάντησε;

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς…

Μπορεί να ήταν ολιγόωρη η επίσκεψη του στο νησί, ήταν όμως αρκετή για να τεθούν σημαντικά ζητήματα, πέρα από τον εμβολιασμό (που καλώς προχωράει στο νησί και μπράβο).

Τέθηκαν; Από ποιον; Ποιες απαντήσεις και τι δεσμεύσεις πήραμε; Πότε θα δούμε να ξεκινήσουν να υλοποιούνται όλα τα παραπάνω;

Θα πει κάποιος «μα έχουμε να διαχειριστούμε την πανδημία». Βεβαίως να τη διαχειριστούμε, όμως η διαχείριση της πανδημίας δεν εμποδίζει σε τίποτα να προχωρήσουν σημαντικά θέματα που είναι αναγκαία για να ονομάζεται «νοσοκομείο» η μονάδα υγείας του νησιού. Εκτός κι αν μας είναι αρκετό το «Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου» και κατά την περίσταση να το αποκαλούμε «Γενικό Νοσοκομείο» ή «Κέντρο Υγείας».

Υ.Γ.1: Με χαρά διαβάσαμε για την εκκίνηση διαδικασιών για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στη Σύρο που αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Γ.Ν. Σύρου – Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου.

Υ.Γ.2: Είδα προχθές μια ανάρτηση στο facebook ότι το ιατρείο της Απειράνθου Νάξου δεν είχε οξύμετρο! Κάποιος ιδιώτης το δώρισε και η χαρά ήταν μεγάλη… (πληροφοριακά, η τιμή του είναι από 6,00-50,00 ευρώ)

Κ.Α.

(Visited 655 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*