Πάρος: Καλλιεργούσαν κάνναβη για να παράγουν χασισέλαιο!

paros kalliergeia kannabis 3
admin
04/08/2016 13:33
 
 
 

Νέες συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης, αυτή τη φορά στην Πάρο. Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε χωριό του νησιού έναν 39χρονο και μια 29χρονη, ημεδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση, αφού στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 138 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και αξιολόγησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:

*Ποσότητα κάνναβης βάρους 3 κιλών, εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη και τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό δοχείο με σκοπό την παραγωγή χασισέλαιου

*Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 948 γραμμαρίων τοποθετημένη σε γυάλινα βάζα και πλαστικές σακούλες

*Ποσότητα χασισέλαιου βάρους 44 γραμμαρίων

*Ποσότητα ισοπροπυλικής αλκοόλης 17 λίτρων

*Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

*Το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ

paros kalliergeia kannabis 1

paros kalliergeia kannabis 2

 

Επίσης, εντοπιστήκαν στο κτήμα της κατοικίας δυο καλλιέργειες κάνναβης, μια υπαίθρια και μια εσωτερικού χώρου. Συγκεκριμένα, η υπαίθρια καλλιέργεια αποτελούνταν από 32 ανεπτυγμένα φυτά κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρα, καθώς και ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο.

paros kalliergeia kannabis 4

paros kalliergeia kannabis 5

Παράλληλα η δεύτερη καλλιέργεια (εσωτερικού χώρου) ήταν αναπτυγμένη σε γλάστρες μέσα σε δυο αποθήκες υπό ελεγχόμενες με κατάλληλο εξοπλισμό συνθήκες τεχνητού φωτισμού, εξαερισμού και θέρμανσης και αποτελούνταν από 106 δενδρύλλια ύψους έως 1 μέτρο.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα (ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά, συσκευασίες και καλλιεργητικός εξοπλισμός) κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*