Πάρος: «Φάμπρικα» χασισέλαιου σε δύο σπίτια

xasiselaio paros 1
admin
24/11/2016 19:17
 
 
 

Σε παρασκευαστήρια παραγώγων κάνναβης και ειδικότερα χασισέλαιου, είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους δύο Έλληνες στην Πάρο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, κατηγορούμενοι από κοινού για κατοχή και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδοχικές έρευνες στις κατοικίες των δύο κατηγορούμενων, ηλικίας 33 και 38 ετών, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:
Στην κατοικία και την κατοχή του 33χρονου:
*Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5 κιλών και 480 γραμμαρίων
*Κάνναβη τριμμένη και εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη, βάρους 4 κιλών και 780 γραμμαρίων
*Ποσότητα χασισέλαιου 12 ml
*Αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης
*Ζυγαριά ακριβείας
*Βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού υψηλού χρηματικού ποσού
*Το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ
*Κινητό τηλέφωνο

xasiselaio paros 2
Στην κατοικία του 38χρονου:
*Κάνναβη τριμμένη και εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη βάρους 420 γραμμαρίων
*Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 263 γραμμαρίων
*Ποσότητα χασισέλαιου 4 ml
*Ουσία άγνωστης χημικής σύνθεσης τοποθετημένη σε 45 συσκευασίες από αλουμινόχαρτο
*Ζυγαριά ακριβείας
*Το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ
*Δίκυκλη μοτοσικλέτα
*Δυο κινητά τηλέφωνα

xasiselaio paros 3
Συνολικά κατασχέθηκαν 5 κιλά και 740 γρ. ακατέργαστη κάνναβη και 5,2 κιλά κάνναβης σε φάση προπαρασκευής χασισέλαιου. Μάλιστα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες κατείχαν από κοινού την κάνναβη και παρασκεύαζαν χασισέλαιο με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση του και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Σημειώνεται ότι παρόμοια υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2016 από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, με δυο συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

xasiselaio paros basilakis giannopoylos
Αξίζει να αναφερθεί ότι την συγκεκριμένη υπόθεση παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, Αστυνόμος Α’ Πέτρος Βασιλάκης. Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην Ερμούπολη.

xasiselaio paros giannopoylos
Οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Βασιλάκης επισήμαναν ότι η πρωτοβουλία παρουσίασης της υπόθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης γνωστοποίησης προς το κοινό του έργου που επιτελεί η Αστυνομία, με τον κ. Γιαννόπουλο να δίνει συγχαρητήρια στο προσωπικό του Α.Τ. Πάρου για τις «άοκνες προσπάθειες» που κατέβαλε για την επίλυση της υπόθεσης.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*