Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι στη Ρόδο

arxaiokapilia rodos 1
admin
27/03/2017 12:24
 
 
 

Τρία πήλινα αντικείμενα και έναν κίονα, που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, κατάσχεσαν την Παρασκευή στη Ρόδο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι σχημάτισαν και δικογραφία για παράνομη κατοχή και αγοραπωλησία αρχαιοτήτων σε βάρος ενός 46χρονου Έλληνα και μιας 62χρονης Ελληνίδας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, εντοπίσθηκαν σε αποθήκη του 46χρονου επιμελώς κρυμμένα τρία αρχαία πήλινα αντικείμενα, τα οποία έφεραν στο εξωτερικό τους ίχνη χώματος. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος είχε αποκτήσει τα αρχαιά αντικείμενα υστέρα από αγοραπωλησία με την 62χρονη.
Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία της 62χρονης, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα κίονας, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στην παλαιοχριστιανική περίοδο.

arxaiokapilia rodos 2
Όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αφού κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου για περαιτέρω εξέταση-αξιολόγηση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα αποσταλλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*