Τι να προσέχουμε για να μη μας «ανοίξουν» το αυτοκίνητο στην παραλία

diarriktis aytokinito 2
admin
03/07/2017 08:37
 
 
 

Ένας 35χρονος διαρρήκτης συνελήφθη προχθές στη Ρόδο, ο οποίος ολόκληρο τον Ιούνιο προσέγγιζε χώρους στάθμευσης οχημάτων κοντά σε παραλίες και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Αρχαγγέλου Ρόδου και επιδιδόταν συστηματικά στην παραβίαση αυτοκινήτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα.

Με αφορμή τη σύλληψη αυτή, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
*Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωμένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
*Μην αφήνετε ποτέ το όχημά µε αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί μαζί σας.
*Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο.
*Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο.
*Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιμο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
*Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο μέρος.
*Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθμευσης (parking), να παίρνετε μαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχημα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
*Να αποφεύγετε να σταθμεύετε το όχημά σας σε ερημικά μέρη.
*Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το όχημα σας έχει παραβιαστεί καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*