Εντοπίστηκε παράνομο μαγαζί με «φρουτάκια» στη Ρόδο

admin
30/03/2015 07:42
 
 
 

Παράνομο μαγαζί με «φρουτάκια» εντόπισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου στην πόλη της Ρόδου.

Εκεί συνελήφθησαν 6 άτομα κατηγορούμενα για λειτουργία – διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων και πιο συγκεκριμένα: ένας 60χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη Αλβανίδα, οι οποίοι εργάζονταν ως προσωρινά υπεύθυνοι στο κατάστημα και τέσσερις πελάτες, άνδρες, ηλικίας από 32 έως 48 ετών. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 43χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα του 43χρονου, όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τέσσερις πελάτες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης μέσω του οποίου οι υπεύθυνοι ενημερωνόταν για τυχόν ελέγχους.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*17 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους

*2 κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος

*Το χρηματικό ποσό των 323,90 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*