Κορωνοϊός: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Άνδρο

Άκης Αξαόπουλος
16/03/2020 15:55
 
 
 

 

Την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο οι εκάστοτε δημοτικές και αστυνομικές Αρχές εντός αλλά και εκτός των αστικών κέντρων για χάρη της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακόμα και την κρίσιμη στιγμή, κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμοδίων. Ίσως επειδή η «ευθύνη», ως έννοια και στάση ζωής, είναι από τις πιο αμφίβολες κατανοητικές στάσεις, ταυτόχρονα άβολη, ίσως και ενοχλητική για ορισμένους.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 22.00 σε εστιατόριο στο Μπατσί της Άνδρου επιβεβαιώνουν στο έπακρο την αδυναμία ανάληψης ατομικής ευθύνης από αρκετούς συμπολίτες μας και φυσικα το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο χαμηλής ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Είχε προηγηθεί ο πρωινός συνωστισμός χιλιάδων Αθηναίων στις παραλίες που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να μπει λουκέτο στις πλαζ ενώ ακολούθησαν να μεταμεσονύχτια “antivirus” πάρτι δίπλα στο Λευκό Πύργο.

Στο νησί της Άνδρου και ενώ σχεδόν όλα τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Μπατσί, έγραψε τα μέτρα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και δεν φταίει μόνο αυτή αλλά και οι 4-5 παρέες που την παρότρυναν να το κρατήσει ανοιχτό, ανάμεσα τους και ευυπόληπτες δήθεν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, που διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στην παρέμβαση των αστυνομικών Αρχών, να αναγκάσουν την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού να το κλείσει και να την οδηγήσουν στο αυτόφωρο, όπως ορίζει η εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, απειλώντας τους με αυστηρές ποινές. Σύμφωνα με καταγγελίες που είναι αναρτημένες στο Facebook, αναφέρεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα ήταν και ένας αιρετός της δημοτικής Αρχής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε όμως εκείνος αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο εστιατόριο κάνοντας λόγο για καταγγελίες που δεν έχουν βάση.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λότσαρης μιλώντας στο protothema.gr υποβάθμισε το γεγονός κάνοντας λόγο «για τέσσερις – πέντε παρέες που έπιναν τσίπουρα» προσθέτοντας ότι η κουζίνα του μαγαζιού δεν ήταν ανοιχτή, ωστόσο η Αστυνομία που έκανε σωστά την δουλειά της πέρασε την ιδιοκτήτρια από την διαδικασία του Αυτοφώρου και τώρα η ίδια κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι κατανοεί τις προσπάθειες των Αρχών να τηρήσουν την τάξη και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και πως εκείνος βρίσκεται στο πλευρό τους προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

(φώτο αρχείου)

(Visited 250 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*