Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες για τις απάτες σε βάρος αρτοποιών

Άκης Αξαόπουλος
17/12/2020 21:29
 
 
 

 

Την άκρη του νήματος που ίσως οδηγεί στην εξάρθρωση του κυκλώματος απατεώνων που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τους… αρτοποιούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι έχουν βρει οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου που εξιχνίασαν μια υπόθεση και ταυτοποίησαν τους δράστες.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 65, 42 και 20 χρόνων, που είναι κάτοικοι Αθηνών και την περασμένη Δευτέρα ένας από αυτούς τηλεφώνησε σε έναν 50χρονο αρτοποιό στο Γύθειο, του συστήθηκε ως… αντιδήμαρχος της περιοχής και ισχυρίστηκε ότι θα έκανε παραγγελία για ποσότητες ψωμιού που προορίζονταν για δωρεά και ζήτησε τον λογαριασμό του για να καταθέσει το αντίτιμο.

Όμως, του έστειλε πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης από άλλη τράπεζα το οποίο έγραφε το συμφωνηθέν ποσό με ένα… μηδενικό περισσότερο και του ζήτησε να καταθέσει την διαφορά. Ο 50χρονος κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης, αλλά γρήγορα διαπίστωσε πως τον είχε εξαπατήσει και κατέφυγε στο τμήμα. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι ο λογαριασμός ανήκε στα μέλη μιας οικογένειας από την Αθήνα και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των τριών ανδρών, που εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της τα μέλη της για απατεώνες οι οποίοι τηλεφωνούν σε αρτοποιούς στα Τρίκαλα, τη Νάξο, την Πάρο, τη Μύκονο, την Εύβοια, τη Λάρισα και άλλες πόλεις, χρησιμοποιώντας τα ονόματα δημάρχων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή επιχειρηματιών γνωστών στις τοπικές κοινωνίες.

 

Πηγή: protothema.gr

(φώτο: freepic)

(Visited 257 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.