Έργα τέχνης τα έπαθλα του “Tinos Marble Trail: Exomeria”

tinos marble trai epathlo 2
admin
29/06/2016 00:07
 
 
 

Τηνιακοί μαρμαρογλύπτες έχουν αναλάβει τη δημιουργία των επάθλων που θα διεκδικήσουν οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες του “Tinos Marble Trail: Exomeria” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Μικρά μαρμάρινα έργα τέχνης, μεγάλης όμως αξίας, φιλοτεχνημένα από ντόπιους μαρμαρογλύπτες της Έξωμεριας και σχεδιασμένα αποκλειστικά για την διοργάνωση θα κρατήσουν στα χέρια τους ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια της γενικής κατάταξης, καθώς και ο πρώτος Τήνιος και η πρώτη Τήνια στο Ισμαήλ Trail (διαδρομή 22 χλμ.). Επίσης, ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια της γενικής κατάταξης στο Μύλοι Trail (διαδρομή 5 χλμ.) θα λάβουν αντίστοιχο μαρμάρινο έπαθλο.

Τα εντυπωσιακά μαρμάρινα έπαθλα συνδυάζουν την καλλιτεχνική παράδοση του τόπου στην μαρμαρογλυπτική με ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για το νησί της Τήνου. Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρών άρθρο παρουσιάζεται άλλη μία δημιουργία σκαλισμένη σε μάρμαρο από τον μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Χονδρογιάννη.

tinos marble trai epathlo 1


Το “Tinos Marble Trail: Exomeria” διοργανώνουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Μαρλά Μαμάδου, ο Σύλλογος Βεναρδιανών «Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου Τήνου. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου. Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία All About Running.

(πληροφορίες: http://www.tinosmarbletrail.gr/)

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*