Σύρος: Τζάμπολ την Τετάρτη για το LG AegeanBall Festival 2016

aegean ball poster
admin
11/07/2016 13:02
 
 
 

Από την Τετάρτη 13 Ιουλίου έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), διοργανώνει στη Σύρο το LGAegeanBallFestival 2016, το μεγαλύτερο αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό γεγονός του καλοκαιριού,.

Πρόκειται για ένα όραμα του Γιώργου Πρίντεζη που βρήκε την υποστήριξη όλων, καθώς προάγει το αθλητικό ιδεώδες, τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία και αναδεικνύει τη Σύρο με μοναδικό τρόπο.

Διεθνείς και καταξιωμένοι αθλητές του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ θα αγωνιστούν σε ένα Open Πρωτάθλημα Basket 3 on 3 και σε διαγωνισμούς Skillchallenge, ενώ και πολλοί επώνυμοι θα δώσουν το «παρών» και θα συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Για 5 ημέρες στην καρδιά της Ερμούπολης, στην Πλατεία Μιαούλη, θα στηθούν 8 γήπεδα μπάσκετ, όπου θα αγωνιστούν κατηγορίες ηλικίας 7 και άνω. Οι κατηγορίες των ενηλίκων θα αγωνιστούν στα 4 μεγάλα γήπεδα με το ειδικό δάπεδο και τις δύο τελευταίες ημέρες θα πραγματοποιηθούν όλοι οι τελικοί των κατηγοριών και οι τελικοί των διαγωνισμών, με τους νικητές να συναγωνίζονται με τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές.

Μετά από τον μεγάλο τελικό, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, θα ακολουθήσουν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών των αγώνων και των διαγωνισμών.

Η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και οι διαγωνισμοί που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

*Διαγωνισμός “LG” – χρυσού χορηγού ονομασίας – LGShootingStar

*Διαγωνισμός “Cosmote” – Cosmote Mobile Skill Challenge (ΔιαγωνισμόςΔεξιοτεχνίας)

*Διαγωνισμός “Adidas” – Adidas Shoot Contest

*Διαγωνισμός «Οπτικά Σταύρου Κοή» – 3 pointsContest

Στη Σύρο αναμένονται από μέρα σε μέρα οι 18 διεθνείς επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων, πέραν του Γιώργου Πρίντεζη, είναι οι Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Παππάς, Νίκος Ζήσης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Θοδωρής Παπαλουκάς, Μιχάλης Κακιούζης, Γιάννης Καλαμπόκης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Μπουρούσης, Μίλαν Τόμιτς, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Βασιλειάδης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης και ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας SinanGuler.

Το LGAegeanBallFestival 2016 θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και θα μεταδίδεται το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Ιουλίου, καθημερινά για 2 ώρες, ενώ θα διανέμεται σήμα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες με τη συμμετοχή και του Eurosport.

Το πρόγραμμα των αγώνων και των διαγωνισμών μπορείτε να το δείτε εδώ

Το βασικό πλάνο των αγώνων

aegean ball plano agonon

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*