Στα νερά του Αιγαίου ο 22ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “CYCLADES REGATTA 2016”

cyclades regatta 2016 1
admin
13/07/2016 14:06
 
 
 

Πενήντα ένα σκάφη συμμετείχαν φέτος στον 22ος Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα “CYCLADES REGATTA 2016”, το οποίο διοργάνωσε (όπως κάθε χρόνο) με μεγάλη επιτυχία ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, προσφέροντας υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και εντυπωσιακό θέαμα.

Ο αγώνας ιστιοδρομίας (που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας) έδωσε μια διαφορετική νότα στα πέντε Κυκλαδονήσια που φέτος έδεσαν τα σκάφη. Η Κέα (Τζιά), η Νάξος, η Κίμωλος, η Σίφνος και η Κύθνος φιλοξένησαν άψογα τα ξένα και τα ελληνικά πληρώματα, ενώ τα νερά του Αιγαίου ευνόησαν τη διεξαγωγή του αγώνα.

cyclades regatta 2016 2

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στηρίζει τις προσπάθειες ανάδειξης των νησιών μας μέσα από πολλές δράσεις και διοργανώσεις, όπως τον θεσμό “Cyclades Regatta” και θα συμβάλλει ώστε να συνεχίσει και του χρόνου με περισσότερες συμμετοχές πληρωμάτων αλλά και νησιών-σταθμών.

Απώτερος σκοπός είναι να αναδειχθεί η σπουδαία αυτή διοργάνωση περαιτέρω, στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωταθλητισμού ιστιοπλοΐας, αλλά και αναψυχής, με δεδομένο πως τα νησιά των Κυκλάδων και γενικά του Νοτίου Αιγαίου, αποτελούν προορισμούς ιστιοπλοϊκών σκαφών και συνδυάζουν φυσική ομορφιά, ναυτική παράδοση και κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία σκαφών αναψυχής.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*